Tlačové správy

TS: Danube Wings dostane pasažierov do Benátok z Bratislavy aj Košíc

Jediný slovenský pravidelný letecký prepravca Danube Wings bude od piatku 6. apríla lietať trikrát týždenne (pondelok, streda, piatok) na svojej novej pravidelnej linke Košice – Bratislava – Benátky (Marco Polo). K známej trase Bratislava – Košice a sezónnym linkám Bratislava – Zadar (od 16.6.), Bratislava – Split (od 16.6.), Košice – Rijeka (resp. Bratislava – Rijeka (s transferom v Košiciach)) – od 21.6. – tak pribudne deväťdesiatminútový let spájajúci Slovensko s 1,5 miliónovou regiónom Veneto/Benátsko. Najnovšia destinácia má napojenie aj na východné Slovensko. Pasažieri cestujúci z košického letiska sa do Benátok dostanú za 240 minút vrátane 90 minútového medzipristátia v Bratislave. Linka je prevádzkovaná v spolupráci so spoločnosťou Megaride Air, ktorá pokrýva, vďaka podpore miestnych podnikateľov, benátskeho letiska a verejnej správy, aj časť nákladov spojených s jej prevádzkovaním.

„Verím, že nová trasa bude bohato využívaná nielen pasažiermi cestujúcimi za obchodom, pre ktorých je primárne určená, ale aj turistami z oboch krajín,“ povedal dnes generálny riaditeľ Danube Wings Ján Rostáš.

Letenky do Benátok sú už v predaji v cenách od 36 eur (Bratislava-Benátky), respektíve 118 eur (Košice–Benátky).

Danube Wings ponúka letenky vždy finálnu cenu vrátane prepravy batožiny. Deti majú nárok na zľavu vo výške 33%, batoľatá (t.j. deti do dvoch rokov) cestujú s Danube Wings za symbolický poplatok vo výške 10% z ceny prepravy. Najvýhodnejšia letenka sa dá získať iba rezerváciou v časovom predstihu s využitím rezervačného systému Danube Wings na www.danubewings.eu.

Košice – Bratislava – Benátky
Pondelok, Streda, Piatok
Odlet Košice 08:30 – prílet Bratislava 09:30
Odlet Bratislava 11:00 – prílet Benátky 12:30

Benátky – Bratislava – Košice
Pondelok, Streda, Piatok
Odlet Benátky 13:30 – prílet Bratislava 15:00
Odlet Bratislava 18:00 – prílet Košice 19:00

***
DANUBE WINGS – Najväčšie slovenské aerolínie Danube Wings (prevádzkované spoločnosťou VIP WINGS) v roku 2011 prepravili 74 211 pasažierov (celý rok 2010 – 85,66 tis. cestujúcich, 2009 – 77,8 tis. cestujúcich). Spoločnosť okrem celoročne prevádzkovanej pravidelnej linky Bratislava – Košice – Bratislava prevádzkuje aj letné sezónne linky Bratislava – Zadar, Bratislava – Split a Košice – Rijeka. Mimo pravidelných letov tiež aerolinky poskytujú celoročné charterové služby. Ppredchádzajúcu letnú sezónu to bolo napríklad viacero trás z Rimini na grécke ostrovy, do Nemecka a Švajčiarska, resp. pravidelné chartre z Bratislavy do talianskeho Salerna.

ATR 72-202 – Danube Wings má vo svojej flotile tri lietadlá typu ATR. Lietadlo ATR 72-202 má kapacitu 72 cestujúcich. rozpätie krídiel – 27,05 m, dĺžku trupu – 27,17 m, výšku – 7,65 m, motory – Pratt & Whitney – PW124B, cestovnú rýchlosť – 460 km/h. Výrobcom lietadla je francúzsko-talianske konzorcium Aerospatiale/Alenia. Vďaka nízkym prevádzkovým nákladom je ATR ideálne na lety do 1 500 kilometrov.


KÚPTE SI TÚTO SKVELÚ KNIŽKU NA MARTINUS.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY