Tlačové správy

TS: Danube Wings vyriešili pokles pravidelnej prepravy nárastom charterov

Danube Wings sa úspešne darí transformovať aerolinky mimo sezóny z pravidelných liniek na silného charterového prepravcu na krátkych a stredných tratiach. Medziročné porovnanie tretích kvartálov (3Q 2010 vs 3Q 2011) ukázalo pri charterovej preprave nárast pasažierov až o 359% (5 559 vs 19 389), kým počet chartrových letov stúpol o 364% (125 vs 455).

Danube Wings museli minulý rok z úsporných dôvodov opustiť viacero pravidelných liniek. „Prevádzkovať celoročnú pravidelnú linku v dnešnej konkurencii je pre spoločnosť našej veľkosti rizikové a investične náročné. Dobre zvolená pravidelná linka začína prinášať prevádzkový zisk až po vyše roku, no dovtedy treba preinvestovať veľa peňazí do nevyťažených úvodných letov a do marketingu. Minulý rok sme sa rozhodli spoločnosť najprv finančne stabilizovať a viac sa zamerať na konkurenčne rovnako ťažký, no z pohľadu nákladov predvídateľnejší, trh charterovej prepravy,“ hovorí generálny riaditeľ Danube Wings Ján Rostáš. „Som rád, že sa to aj vďaka nášmu obchodnému tímu darí, a že sme si, dokonca, na talianskom trhu dokázali našu pozíciu aj posilniť,“ dodáva.

Danube Wings v treťom kvartáli tohto roka (1.6.-31.10. 2011) lietali na charterových linkách najmä medzi Slovenskom a Talianskom (Salerno), Talianskom (Rimini) a Nemeckom (Mníchov, Stuttgart) a tiež vozil talianskych dovolenkárov na grécke ostrovy (okrem iného Kefalonia, Preveza, Skiathos) s letiskami, na ktorých veľké lietadlá ostatných aeroliniek pre krátke dráhy nedokážu pristáť. Jedno z lietadiel spoločnosti je tento rok zatiaľ trvalo bázované v talianskom Rimini.

***
DANUBE WINGS – Najväčšie slovenské aerolínie Danube Wings (prevádzkované spoločnosťou VIP WINGS) za prvých desať mesiacov roku 2011 prepravili 64 383 pasažierov (celý rok 2010 – 86,9 tis. cestujúcich, 2009 – 77,8 tis. cestujúcich). Spoločnosť okrem celoročne operovanej pravidelnej trasy Bratislava – Košice – Bratislava prevádzkuje aj letné sezónne linky Bratislava – Zadar, Bratislava – Split a Košice – Rijeka. Mimo pravidelných letov tiež aerolinky poskytujú celoročné charterové služby – toto leto to bolo napríklad viacero trás z Rimini na grécke ostrovy a do Nemecka a Švajčiarska, resp. pravidelný charter z Bratislavy do talianskeho Salerna.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY