Cestujeme po SlovenskuTestujemeUbytovanieVideo

TESTUJEME: Hotel Zochova Chata, Modra – Piesok

Pri príležitosti nášho druhého výročia svadby som sa rozhodol prekvapiť moju milovanú manželku krátkym wellness pobytom v novom Hoteli Zochova chata neďaleko Modry. Hotel ma už dávnejšie zaujal príbehom svojej (re)konštrukcie, a keď ho ešte ospievali naši kamaráti, Kubkovi som vybavil moju mamu na stráženie a hor sa do Malých Karpát na „Zošku“…:)

Pôvodná Zochova chata otvorila svoje brány koncom apríla 1933, čiže takmer 88 rokov pred otvorením jej novej a rozšírenej verzie. Názov dostala po evanjelickom kňazovi a politikovi Samuelovi Zochovi, ktorý bol v čase jej otvorenia bratislavským županom. Po jej privatizácii na začiatku 90. rokov 20. storočia a dlhom období stagnovania Zochova chata v roku 2007 zmenila majiteľa, ktorý sa rozhodol pre kompletnú rekonštrukciu a prístavbou, čím by z nej spravil moderné ubytovacie zariadenie vhodné aj pre náročných zákazníkov. Po našom pobyte môžeme povedať, že sa mu to podarilo.

Stará Zochova chata dnes tvorí iba časť celého Hotela Zochova chata. Zrubová časť bola podľa pôvodných plánov nanovo vyrobená vo Fínsku a zložená na mieste pôvodnej chaty. K nej bola veľmi vkusne a citlivo pristavaná moderná časť, v ktorej sa nachádza väčšina hotelových izieb, wellness centrum, posilňovňa, telocvičňa, a tiež konferenčné miestnosti a podzemné parkovisko. Čo sa materiálov týka, moderná prístavba kombinuje prírodné materiály ako drevo a kameň, ktoré sú vhodne skombinované s moderným sklom a hliníkom.

Štvorhviezdičkový Hotel Zochova chata ponúka ubytovanie v 55 moderne zariadených izbách (52 dvojlôžkových, z toho 1 bezbariérová a 2 trojlôžkových) a 9 apartmánoch, z ktorých väčšina sa nachádza v zrubovej časti a ponúka tradičnú drevenú architektúru. Všetky izby a apartmány v hoteli sú klimatizované, majú otvárateľné okná a poskytujú bezplatné pripojenie na internet (bezdrôtovo a aj cez kábel).

Naša prvá (fialová) izba bola pekná slnečná, s kúpeľňou s veľkým sprchovacím kútom a dažďovou sprchou. Pre nefunkčný zámok nás však ochotne presťahovali do ešte väčšej izby na druhej strane hotela. Tentoraz zelená izba mala celú jednu stenu tvorenú oknami od zeme až po strop, z ktorých sme mali výhľad rovno do lesa. Kúpeľňa s vaňou v podstate tvorila súčasť izby, no zároveň bola skrytá takpovediac „za rohom“.

Izby v kompletne nefajčiarskom Hoteli Zochova chata sú vybavené nábytkom od slovenskej firmy Brik a LCD televízormi Samsung. V kúpeľni nájdete okrem štandardného vybavenia aj voňavú kozmetiku (šalviový sprchový gel a borievkový šampón), papučky, čiapku do sprchy, odličovacie tampóny a vatové tyčinky do ucha. V izbách sme okrem bezpečnostnej schránky (ktorú sa nám ale nepodarilo podľa návodu spojazdniť) objavili aj kvalitne zásobený minibar (nealko, víno od Karpatskej Perly, sekt Hubert a tiež Absolut vodka, Jägermeister alebo whisky Johnnie Walker) a nie vždy štandardné doplnky ako obuvák, šitíčko a dokonca odžmolkovač na šaty.

Náš tip na zlepšenie: Na izbách nám chýbala súborná informácia o hoteli a poskytovaných službách, vrátane otváracích hodín jednotlivých prevádzok, ponuky izbového servisu, času podávania raňajok a podobne.

Jednoznačným esom v rukáve Hotela Zochova chata je rozsiahle wellness centrum s posilňovňou a telocvičňou určenou na kolektívne športy. Vstup do wellness centra sme mali ako ubytovaní hostia zahrnutý už v cene izby. Pri vstupe sme si na wellness recepcii zobrali osušky a plachty a vydali sa za relaxačným zážitkom.

Ako prvý nás ohromil relatívne veľký plavecký bazén (dĺžka 15 metrov), v ktorom si môžete príjemne zaplávať. S mojimi 194 centimetrami sa mi v ňom podarilo zaplávať 10 prsiarskych temp, čo je podľa mňa dosť v pohode. Pri šírke 4 metre si však vedľa seba môžu pohodlne zaplávať iba dvaja plavci. Hneď vedľa bazéna je veľká vírivka (4 x 4 metre) pre asi 10 ľudí. Tak z bazéna, ako aj z vírivky je krásny výhľad do udržiavanej zelene za oknami a lesov v okolí hotela.

Rezervácia: Vďaka nášmu partnerovi Booking.com si môžete hneď teraz zarezervovať pobyt v Hoteli Zochova chata za najlepšie ceny.

Z bazéna a vírivky sme prešli do saunového sveta, v ktorom môžete pokojne stráviť niekoľko príjemných hodín. Na výber máte zo 4 typov sáun (fínska, infrasauna, bylinková a parná), pričom v každej z nich je okno s výhľadom do prírody. K saunám neodmysliteľne patrí ochladzovanie, ktoré si môžete dopriať buď vďaka ochladzovaciemu bazénu s vodopádom, malému ľadopádu alebo šokovým studeným vedrom. Okrem sáun tu nájdete aj pokojnú relaxačnú miestnosť, tepidárium, Kneippov kúpeľ alebo lesný chodníček s vodnou fontánkou. Pobavili nás 3 zážitkové sprchy, no predovšetkým sprcha simulujúca tropickú búrku s obrovskou sprchovou hlavicou, vodnou parou a neodmysliteľným hrmením…:)

Otváracie hodiny bazénu s vírivkou sú od 10:00 do 22:00, saunový svet je dostupný od 13:00 do 21:00. V Hoteli Zochova chata však rovnako existuje aj možnosť nočného prenájmu týchto zariadení po 22:00. Napríklad nočná vírivka pre 8 osôb vás na 2 hodiny vyjde na 250 €. Nehoteloví hostia môžu wellness centrum navštíviť na 3 hodiny za 25 € (deti od 4 do 12 rokov za 15 €). Deti do 3 rokov majú vstup zadarmo. V ponuke wellness centra nájdete aj rôzne masáže (od 15 € za 20 minút), vrátane ayurvédskych a detských masáží.

Gastronomickú ponuku Hotela Zochova chata tvorí reštaurácia Zochova chata, Lobby bar a vonkajšia terasa pre cca. 150 hostí. Reštaurácia sa nachádza v zrubovej časti a ponúka kombináciu slovenských a medzinárodných jedál, a tiež vinotéku s domácimi a zahraničnými vínami.

Pri našom krátkom pobyte sme sa rozhodli hotelovú reštauráciu vyskúšať. Okrem stálej ponuky sme ochutnali aj z práve prebiehajúcich husacích hodov. Jedlo bolo chutné a na náš stôl putovalo bez zbytočného čakania. Veľmi dobrým výberom sa ukázalo byť Rulandské šedé, výber z hrozna, ročník 2009 z produkcie Elesko.

Obsluha v reštaurácii podávala trochu rozpačitý výkon, ktorý by však išlo vylepšiť (možno) drobnosťami: jedným obsluhujúcim pri stole, odobratím nepoužívaného príboru alebo priebežným dolievaním vína. Dobrý dojem na nás zanechala barmanka v Lobby bare, ktorá nám ochotne priniesla na terasu deky, keďže večer už bolo relatívne chladno.

Ak som wellness centrum označil za najsilnejšiu stránku hotela, raňajky boli určite jeho najslabším miestom. Podávajú sa od 7:00 do 10:30, no už pred desiatou na nás čakali vybrakované bufety, dočasne prázdny kávovar, kompletne studený teplý bufet a jediný uprataný a prestretý stôl. Po určitom čase sa síce v raňajkovom salóniku nad hotelovým bazénom znenazdajky objavili hádam všetci časníci a čašníčky z večernej smeny, dojem z raňajok to už však veľmi nezachránilo (hlavne aj preto, že bufet sa okrem misiek na müsli a 2 tanierov koláčov po celý čas nedoplnil). Drobným pozitívom sú diétne džemy a diabetická „nutella“, ktorú určite ocenia ľudia s rôznymi diétami.

Pre úplnosť ešte doplním, že Hotel Zochova chata ponúka aj kongresové centrum vybavené audiovizuálnou technikou s celkovou kapacitou do 200 účastníkov, ktoré sa posuvnými stenami dá rozdeliť na 5 samostatných miestností. V okolí hotela nájdete aj veľkú trávnatú lúku s ohniskom alebo trávnatým ihriskom na volejbal (alebo bedminton?). Parkovanie je pre hotelových hostí bezplatné priamo pred hotelom (30 miest), pod hotelom (35 miest) a na veľkom parkovisku cez cestu od hotela (150 miest).

Či by sme Hotel Zochova chata odporučili našim známym? Určite! Nielen pre príjemné ubytovanie a zrejme najkvalitnejšie wellness centrum, aké sme doposiaľ mali možnosť vyskúšať, ale aj pre nádherné a tiché prostredie Malých Karpát a milý a snaživý personál, ktorý si je vedomý počiatočných problémov a snaží sa ich operatívne riešiť k spokojnosti zákazníkov. Do Hotela Zochova chata sa určite ešte vrátime, ale už nie sami, ale aj s Kubkom a možno aj ďalšími členmi rodiny…;)

3 veci, ktoré nás milo prekvapili:

  • rozsiahle wellness centrum s bazénom, vírivkou a širokou ponukou relaxačných služieb
  • milý a snaživý personál na recepcii
  • celkovo veľmi pekná architektúra hotela a jeho okolie

3 veci, ktoré nás tak trochu sklamali:

  • veľmi nízka kvalita raňajok v porovnaní s ostatnými službami
  • pritvrdá posteľ a príliš vysoký vankúš (subjektívne)
  • slabá zvuková izolácia izieb (zrejme vchodových dverí)

Zopár fotiek z nášho pobytu v Hoteli Zochova chata:


KÚPTE SI TÚTO SKVELÚ KNIŽKU NA MARTINUS.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Booking.com