Tlačové správy

TS: Čierny Bocian priniesol Hugovi 10 500 €

Veľká Lomnica, 22. august 2011 – Výťažok v hodnote 10 500 €, vrátane invalidného vozíka z charitatívneho golfového turnaja CHARITY GOLF CUP 2011 putuje do najväčšej celoslovenskej zbierky na pomoc deťom – Hodina deťom, ktorú už 13. rok organizuje Nadácia pre deti Slovenska. Tento projekt osobností Slovenska sa už po 4. raz uskutočnil 21. augusta 2011 na golfovom ihrisku Black Stork vo Veľkej Lomnici. Invalidný vozík, ktorý venoval Hotel Energetik na Zemplínskej Šírave, odovzdá nadácia Slovenskej spoločnosti pre spina bifida a hydrocefalus v Smoleniciach.

Symbolický šek v tejto hodnote prebrala Dana Rušinová, riaditeľka Nadácie pre deti Slovenska a Matej Ribanský, riaditeľ Centra reklamy TV Markíza a predseda Správnej rady Nadácie pre deti Slovenska za asistencie Huga, maskota Hodiny deťom z rúk Ing. Silvie Hruškovej, generálnej riaditeľky spoločnosti Golf International, s.r.o., Veľká Lomnica. Výťažok zbierky pôjde do grantového programu Hodina deťom, z ktorého nadácia podporí projekty na pomoc deťom z celého Slovenska. „Ďakujeme všetkým, ktorý prišli dnes podporiť aktivity, zlepšujúce podmienky, v ktorých vyrastajú naše deti. Ubezpečujem všetkých, ktorí dnes prispeli, že peniaze budú transparentne rozdelené medzi najkvalitnejšie projekty z celého Slovenska. Už 15 rokov mapujeme potreby a ohrozenia detí na Slovensku a podporujeme alebo sami realizujeme projekty, ktoré reagujú na naše zistenia,“ zdôraznila Dana Rušinová. „Verím, že sa dnešok rozvinie do novej tradície golfového turnaja, ktorý prinesie trvalý zdroj financovania najlepších projektov na pomoc detí,“ dodáva Matej Ribanský.

Golfový turnaj prišli aj tento rok podporiť známe tváre slovenského športu, či šoubiznisu. Golf si zahrala Elena Kaliská, Pavol Hurajt, Milan Kňažko, Filip Tuma a ďalší. Viacerí z nich darovali do dražby časť svojho športového oblečenia. Milan Kňažko venoval svoje knihy. Martin Štrbák daroval svoj dres s podpismi všetkých hráčov klubu HC Lev Poprad, Elena Kaliská svoje pádlo, Pavol Hurajt palice. Zo zbierky Hodina deťom sú podporované projekty na pomoc deťom z bežnej populácie, zdravotne handikepovaným, sociálne či etnicky slabým, ale i pre nadané deti a dospelých dôležitých pre deti – rodičov, učiteľov, vychovávateľov. Na turnaji tieto projekty reprezentovalo občianske združenie Nádej z Popradu, podporené v minulom roku, ktoré vedie denný stacionár pre deti s mentálnym a kombinovaným postihnutím. Deti s rodičmi prežili nezabudnuteľné popoludnie na golfovom trávniku. Popri prezentácii výrobkov z tvorivých dielní, si stihli aj spolu s Hugom zasúťažiť v patovaní.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE