Cestujeme po SlovenskuŠport a relax

Nízke Tatry: Z Konského grúňa cez Vrbické pleso na Záhradky

Počas nášho víkendového úteku do Demänovskej doliny v Nízkych Tatrách sme sa s kamarátmi v sobotu vybrali na príjemnú prechádzku/túru do hôr. Zbalil som Kuba, vyhodil si ho v požičaných krosnách na chrbát a hor sa…na lanovku :)

Zo Záhradiek sme sa vyviezli na Konský grúň (1 843 m n.m.; s medzipristátím na Rovnej holi – 1 491 m n.m.), kde sme začali náš zostup smerom na Vrbické pleso. Pri nie veľmi stabilnom počasí sme sa vydali po červenej značke a po ceste minuli stanicu lanovky Luková (1 670 m n.m.). Tu sme sledovali vrtuľník, ktorý pomáhal pri betónovaní základov pre stožiar novej 24-miestnej kabínkovej lanovky FUNITEL, ktorá konečne pohodlne spojí južnú stranu Chopka so severnou. Jej prepravná kapacita bude 2480 osôb za hodinu a do prevádzky by mala byť uvedená v zimnej sezóne 2012/2013. Bližšie informácie o lanovke nájdete na stránke strediska Jasná Nízke Tatry.

Pásmom kosodreviny sme sa dostali na (takmer) rozprávkovú čistinku, kde sme si urobili krátku prestávku a doplnili sily. Pod Orlou skalou (1 475 m n.m.) sme prešli na modrú značku a krásnym lesom sme prešli popri Mikulášskej chate dorazili k Vrbickému plesu – najväčšie prirodzené jazero v Nízkych Tatrách (1 113 m n.m., 0,69 ha). Po chutnom obede v Ľudovej reštaurácii hotela Družba sme si odšľapali posledných 20 minút späť na Záhradky.

Môj tip: Ak sa rozhodnete pre rovnakú trasu a máte trochu radi svoje kolená, odporúčal by som vám vyhnúť sa na konci – v Jasnej – strmému lyžiarskemu svahu..;)

Za fotky ďakujem môjmu dobrému kamarátovi Gustíkovi…;)

Zopár fotiek z nášho zostupu na Vrbické pleso:


KÚPTE SI TÚTO SKVELÚ KNIŽKU NA MARTINUS.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Komentáre: 1

  1. Eva

    Nizke Tatry su super, pekne fotky :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY