CestopédiaCestovanieLetecká doprava

Fly Ryanair: Vyhľadávanie leteniek

V novom seriáli na stránke Cestujeme po svete si priblížime celý proces od rezervácie a kúpy letenky v spoločnosti Ryanair, cez dokúpenie batožiny a využitie služby online check-inu, až po samotné nastúpenie do lietadla. Pri opisoch sa budem snažiť byť čo najpodrobnejší, aby bolo všetko zrozumiteľné aj pre ľudí, čo letia úplne prvýkrát. Úvod je za nami, poďme si zarezervovať našu letenku.

Na rozdiel od iných leteckých spoločností, letenky spoločnosti Ryanair je najlepšie a najjednoduchšie zarezervovať si priamo na stránke leteckej spoločnosti. Vyhľadávací formulár sa nachádza priamo v strede úvodnej stránky. Formulár obsahuje niekoľko možností, ktoré si teraz opíšeme:

  • Return/One Way: Výber spiatočnej (Return) alebo jednosmernej (One Way) letenky
  • My travel dates are flexible: Zaškrtnutím tohto políčka sa nám zobrazia výsledky a prehľad cien na celý týždeň – výhodné pre tých, ktorí nie sú viazaní konkrétnym dátumom a hľadajú čo najnižšiu cenu.
  • Depart Date: Dátum odletu (možnosť využiť kalendár kliknutím na malú ikonku)
  • Return Date: Dátum príletu v prípade spiatočnej letenky (možnosť využiť kalendár kliknutím na malú ikonku)
  • Number of Passengers: Počet cestujúcich dospelých osôb (Adults), detí do 16 rokov (Children) a batoliat do 2 rokov (Infants)

Pri rezervácii letenky si je v prvom rade potrebné zvoliť, či potrebujeme spiatočnú letenku (Return, predvolené) alebo – ako v našom prípade – jednosmernú letenku (One Way). Následne si vyberieme, odkiaľ a kam chceme letieť. V prvom rolovacom políčku si vyberieme miesto odletu, v našom prípade ponecháme predvolenú možnosť Bratislava (BTS). V druhom rolovacom políčku sa nám zobrazia všetky destinácie, do ktorých sa dá z Bratislavy letieť. Vyberáme si Bologna (BLQ). V časti Depart Date zadáme 1. septembra 2010 (deň odletu 01 a mesiac Sep 2010). Počet pasažierov zostáva v našom prípade nezmenený, tj. 1 dospelý.

Keďže hľadáme najlacnejšiu letenku, zaškrtneme aj políčko My travel dates are flexible. Novinkou pri vyhľadávaní leteniek v spoločnosti Ryanair je nutnosť súhlasiť s podmienkami využívania stránky Ryanair, preto ešte pred odoslaním formuláru zaškrtneme políčko I have read and accept… . Následne spúšťame vyhľadávanie lacných leteniek kliknutím na tlačidlo Book Now.

Po chvíli sa nám zobrazia výsledky vyhľadávania, preto pokračujte na Fly Ryanair: Výber letenky.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Komentáre: 1

  1. keim

    Zdravim nemozem tu najst ziadny kontakt bol by zaujem o vymenu odkazu ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY