Letecká doprava

Ryanair bude vyberať poplatok za použitie záchodov

A je to predsa tu! Írsky nízkonákladový prepravca Ryanair sa rozhodol uskutočniť svoje kontroverzné plány a po schválení príslušnými úradmi začne vyberať poplatok za použitie záchodov na letoch kratších ako jedna hodina. Informácia sa objavila na stránke irishcentral.com, s odvolaním sa na denník Irish Times. Okrem poplatku spoločnosť Ryanair zvažuje aj zníženie počtu záchodov v lietadlách.

Generálny riaditeľ spoločnosti Ryanair Michael O’Leary už vo februári 2009 vyhlásil, že spoločnosť zvažuje zavedenie poplatku za používanie záchodov na palube ich lietadiel. Neskôr však priznal, že išlo skôr o reklamný počin.

Teraz sa situácia zrejme obrátila a hovorca spoločnosti Ryanair Stephen McNamara pre írsky denník Irish Times uviedol, že Ryanair bude za využitie toalety účtovať poplatok vo výške 1 € / 1 £ na všetkých letoch kratších ako jedna hodina. V palubnom magazíne spoločnosti Ryanair sa tiež uvádza, že zavedenie tohto poplatku zníži cenu leteniek o približne 5 %.

Lacné letenky aj od low cost spoločností.


Okrem poplatku za použitie toalety spoločnosť Ryanair zvažuje aj zníženie počtu záchodov z troch na jeden, čo by jej umožnilo pridať do lietadla ďalších šesť sedadiel. Podľa hovorcu spoločnosti neexistuje žiadne nariadenie, ktoré by prikazovalo, aby boli lietadlá vôbec vybavené záchodmi. Spoločnosť Ryanair považuje tri toalety za prílišný luxus.

Čo si o tom celom myslíte vy? Napíšte do komentárov!

V článku bola použitá fotografia od užívateľa nlHarri zo stránky www.sxc.hu.


KÚPTE SI TÚTO SKVELÚ KNIŽKU NA MARTINUS.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

5 komentárov

  1. Mike

    Neviem, či to nebola kačica predtým a teraz sa tým už vážne nezaoberajú…:)

  2. Richi

    Zatím kachna ale do budoucna je možný cokoliv, i tohle :-)

  3. okuin

    No podla mna to bude nejaka kacica

  4. ryanairer

    zaujimave, zatial som o tom nic nepocul a ryanair to ako oficialnu tlacovu spravu zatial tiez nezverejnil. pretoze tie irske media, ktore tu spravu priniesli, mozu byt asi take doveryhodne ako markiza, podla ktorej su zachody v ryanairi spoplatnene uz od polovice minuleho roka..

    • Mike

      Samozrejme aj takýto scenár je možný ryanairer. Ja som pôvodne túto správu zachytil na RSS feede Just 4 Airlines, ktorý považujem za celkom dôveryhodný. V článku irishcentral.com sa odvolávajú aj na Irish Times, o nich ale nič neviem.

      Veď uvidíme, v každom prípade ide o lety kratšie ako jedna hodina, čiže slovenských cestujúcich sa to zrejme nedotkne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY