Letecká dopravaTlačové správy

Zabudnime na lacné letenky Wizzair z Bratislavy

Maďarská nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air sa rozhodla opustiť slovenský trh a z bratislavského letiska odchádza. Zároveň ruší aj linku z Bratislavy do Ríma s účinnosťou od 11. januára 2010. Podľa spoločnosti Wizzair sú dôvodom tohto rozhodnutia neúspešné vyjednávania s Letiskom M.R. Štefánika.

Oficiálne stanovisko Letiska Bratislava k rozhodnutiu spoločnosti Wizz Air o odstúpení od svojich plánov v Bratislave:

Bratislava (19. novembra 2009) – Po niekoľko mesačných rokovaniach sa letecká spoločnosť Wizz Air rozhodla jednostranne ukončiť rokovanie ohľadom zmluvy o spolupráci s Letiskom Bratislava a zároveň v januári pozastaviť prevádzkovanie ich jedinej linky do Ríma – Fiumicino, ktorá lieta s frekvenciou 4-krát týždenne.

Rozhodnutie maďarského dopravcu bolo Letisku M. R. Štefánika podané bez bližšieho zdôvodnenia a vysvetlenia. Ukončenie rokovaní o zmluvných podmienkach nemohlo byť podľa nášho názoru zapríčinené z dôvodov poplatkovej politiky letiska, nakoľko letisko ponúklo dopravcovi dostatočne atraktívne obchodné podmienky a vo veci výšky úhrad za služby došlo k dohode. Letisko Bratislava ako protihodnotu požadovalo záväzok dopravcu, že po dobu trvania zmluvy bude vykonávaný určitý minimálny objem prevádzky tak, aby bola dosiahnutá rentabilita takto uzatvorenej zmluvy, čo považujeme za štandardný nástroj pri poskytovaní objemových zliav u všetkých dopravcoch. Uvedenú požiadavku letiska nechcela spoločnosť Wizz Air akceptovať a zároveň prichádzala s ďalšími, tentoraz nefinančnými požiadavkami, ktoré by Letisko Bratislava ako zmluvnú stranu v konečnom dôsledku výrazne znevýhodňovali a zároveň vystavovali neprimeraným rizikám.

V článku bola použitá fotografia autora ren zo stránky sxc.hu.


KÚPTE SI TÚTO SKVELÚ KNIŽKU NA MARTINUS.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE