Cestujeme po sveteVlaková doprava

InterRail III: Zámok Neuschwanstein, Nemecko

Keď sme sa už dosýtosti napráskali praclíkmi a klobáskami v Mníchove, rozhodli sme sa spraviť si výlet k jednému z kandidátov na Nových 7 divov sveta – Zámok Neuschwanstein. Nachádza sa 5 km od mestečka Fussen, do ktorého sa bez problémov dostanete z Mníchova za približne dve hodinky, či už vlakom (ako my – InterRailisti), autobusom alebo autom.

Po príchode do Fussenu sa vám naskytne pohľad na úžasnú scenériu, zvanú lesy – jazero – vrcholky hôr – hrad – jééééj. Jednoducho neviete, na čo sa máte skôr pozerať. Priamo k zámku sa môžete dostať miestnym autobusom, ktorý premáva každú polhodinku a stojí 1,80 € alebo sa za 8 € odviezť taxíkom.

Zámok Neuschwanstein sa nachádza v príjemnom prostredí bavorských lesov, no aby ste si mohli vychutnať jeho čaro, musíte sa k nemu najskôr dostať. A to peši, približne 40-minútovou túrou do kopca, čo je pre mňa, mestské dieťa, porovnateľné s túrou na K2. Našťastie, dá sa romanticky vyviezť koníkmi a kočmi, na ktoré si ale vystojíte poriadny rad. Za jazdu na koči k hradu zaplatíte 6 € na osobu, z hradu 3 €.

Vďaka Booking.com vám ponúkame lacné ubytovanie v okolí zámku Neuschwanstein.

Samotný palác bol postavený na príkaz Ľudovíta II. Bavorského, ktorý si takto skromne poctil Richarda Wagnera. Od roku 1886 ho navštívilo zhruba 50 miliónov ľudí, resp. 1,3 milióna ľudí ročne, resp. 6 000 ľudí denne. Objavil sa v niekoľkých filmoch a stal sa inšpiráciou pre známy Disneyland Park v Paríži a v Hong Kongu.

Zámok bol navrhnutý divadelným scénografom Christianom Jankom, čomu nasvedčuje aj výsledná podoba budovy, pripomínajúca fantazijný hrad nemeckých rytierov. Samozrejme sa môžete pozrieť aj do interiérov, no pozor!!! Lístok si musíte zakúpiť v Ticket Office dolu v dedinke Hohenschwangau, tak aby ste sa zbytočne neprešli :-) Nie sú povolené ani individuálne prehliadky.

Dospelí zaplatia za vstup 9 €, zľavnené vstupné je za 8 €, deti a mládež do 18 rokov majú vstup zdarma. Kombinovaný King’s ticket, teda vstupenka na hrady Neuschwanstein a Hohenschwangau, vás vyjde na 17 €.

Kúpte si InterRail lístok a objavujte až 33 krajín v Európe!

Za zmienku určite stojí aj okolitá príroda, konkrétne vyhliadky. Mnohé z nich dal postaviť už Maximilián II. , aby si mohol užívať scenériu v okolí svojho domova. Najznámejšiu vyhliadku, most Marienbrucke, venoval v roku 1850 svojej manželke k narodeninám (kam sa podeli obligátne kvety a stádo tátošov?!).

Na chvíľku sme sa teda ocitli v rozprávke zvanej zámok Neuschwanstein, ktorý je každoročne volený za najfotografovanejší objekt v Nemecku. A my už vieme prečo :)

InterRail: Pred zámkom Neuschwanstein sme boli v Mníchove.

Vďaka booking.com vám ponúkame lacné ubytovanie v okolí zámku Neuschwanstein.

V článku bola použitá fotografia od autora beate zo stránky sxc.hu.


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK

Články autora:

Milovníčka umenia, ktorá ním týra osoby známe aj neznáme, v mylnej domnienke že každý chce byť v kútiku duše určite kunsthistorikom :) Milujem cestovanie všetkých druhov - či už spím pod širákom, v hoteli, vo vlaku alebo v parku pri Buckinghamskom paláci...Takže, kamkoľvek sa chystáte, čítajte, snívajte, objavujte...your booking has been confirmed ;-)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Booking.com