Cestujeme po Slovensku

Podporme Štrbské Pleso v hlasovaní o Nových 7 divov prírody

Štrbské Pleso, druhé najväčšie pleso na Slovensku, postúpilo medzi 77 semifinalistov v hlasovaní o sedem nových divov sveta prírody. Organizuje ho švajčiarska nadácia New Open World Corporation (NOWC). Ak kvality Štrbského Plesa ocenia aj odborníci a posunú ho medzi 28 finalistov, už zajtra ho budeme môcť podporiť v záverečnom hlasovaní.

V kampani New7Wonders súťažia výlučne prírodné miesta, ktoré nevytvoril človek a ani ich výrazne neupravil. Celkovo sa do hlasovania prihlásilo 261 prírodných miest. Do semifinále postúpili spolu so Štrbským Plesom aj také svetoznáme miesta ako Mŕtve more, Amazonka, Veľkonočný ostrov alebo africké Kilimandžáro. Do semifinále sa prebojovali aj napríklad česká Pravčická brána a poľský les Bialowieza.

Tu môžete hlasovať za Štrbské Pleso

Kompletný zoznam 28 finalistov bude zverejnený v utorok 21. júla 2009 o 14:07 nášho času vo švajčiarskom meste Zürich. Následne sa spustí celosvetové hlasovanie. Mená 7 nových divov prírody sa dozvieme v roku 2011.

V článku bol použitý obrázok zo stránky ttstudio.sk.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Komentáre: 1

  1. Mike

    Bohužiaľ sa nezadarilo…:(

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Booking.com