Cestujeme po SlovenskuŠport a relaxTestujeme

TESTUJEME: SKI PARK Kubínska hoľa (Oravská Magura)

Najpozitívnejšie prekvapenie tejto lyžiarskej sezóny. Úžasná lyžovačka pre všetkých. Fantastický pomer ceny a kvality poskytovaných služieb. Aj takto by sa dali zhrnúť moje dojmy zo strediska SKI PARK Kubínska hoľa. Celková dĺžka upravovaných zjazdoviek je 13 km a obsluhuje ich 1 štvorsedačková lanovka a ďalších 8 vlekov, s celkovou prepravnou kapacitou 7000 osôb za hodinu.

Lyžovačka na Kubínskej holi bola naozaj príjemná a bezproblémová. Na trase medzi Dolným Kubínom a lyžiarskym strediskom nezablúdite aj vďaka množstvu navádzacích tabúľ. Parkovanie tu regulujú hneď zrána, a teda nemusíte riešiť, kde zaparkovať – k voľnému miestu vás doslova navedú. Podľa informácií na stránke SKI PARKU Kubínska hoľa je lyžiarom k dispozícii približne 1500 parkovacích miest.

Po zaparkovaní sme si kúpili skipasy, ktorých cena bola ďalším milým prekvapením. Celodenný lístok pre dospelú osobu stojí 22 €, deti do 12 rokov a seniori si zalyžujú za 14 €. 4-hodinový lístok vyjde dospelú osobu na 17 €. Stredisko ponúka zľavy na skipasy študentom (15 % zľava na 1-dňový skipas pre držiteľov kariet ISIC, ITIC a EURO 26), osoby s preukazom ZŤP jazdia za ceny detských/seniorských skipasov.

Čo sa týka samotnej lyžovačky, v SKI PARKU Kubínska hoľa sme boli nadmieru spokojní. Svahy boli široké (vo vrchnej časti má svah aspoň 500 metrov na šírku), výborne upravené s dostatkom snehu a s rôznymi úrovniami obtiažnosti. Každý si môže vybrať, na akú obtiažnosť sa cíti. Ja som si výborne zalyžoval nielen na čiernych (náročných) zjazdovkách, ale aj na hlavnom červenom (stredne náročnom) svahu.

Môj tip: Aj keď nepatríte medzi prvotriednych lyžiarov, vyvezte sa aspoň raz až na samý vrchol Kubínskej hole. Výhľad za slnečného dňa stojí naozaj za to – uvidíte nielen Chočské vrchy a Malú a Veľkú Fatru, ale aj Chopok, Ďumbier a Západné Tatry. Cestu dole zvládnete bez problémov po modrej (ľahkej) zjazdovke č. 3…;)

Jediným negatívom počas našej návštevy na Kubínskej holi boli obmedzené podmienky pod štvorsedačkovou lanovkou v dolnej časti strediska, na ktoré nás ale upozornili hneď pri pokladni. Lyžovali sme teda najmä na 1500-metrových pomách, ktoré boli okrem občasného trhnutia na začiatku celkom rýchle a pohodlné…:) Ak by bolo snehu o niečo viac, lyžovali by sme na celej dĺžke svahu (približne 3 kilometre). Pre vyznávačov extrému je k dispozícii free-ride zóna s bubnami a hlbším snehom v hornej časti strediska a „Represent snowboard park“ s veľkými skokmi a samostatným vlekom. Pre deti je v sezóne 2008/2009 pripravený KIDS PARK s animátormi.

Čo sa týka občerstvenia, na Kubínskej holi sú vzorne pripravení. Bufetov sme narátali celkovo osem. Ceny boli v poriadku, žiadne extrémne vysokohorské prirážky. Odporúčam napríklad Bufet Trafo, kde vám na terase pripravia čerstvé jedlá na grile (bravčové koleno, ražniči, kuracie stehná, atď.) alebo chutný guláš.

Ak by som mal dojmy z lyžovačky na Kubínskej holi zhrnúť do pár slov, povedal by som, že SKI PARK Kubínska hoľa bol pre mňa doposiaľ najmilším prekvapením a trúfam si povedať, že lepšiu lyžovačku som na Slovensku ešte nezažil.

Zopár fotiek z našej lyžovačky:


CESTUJTE VLAKOM PO EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY