Šport a relax

Hľadá sa správca ostrova (Queensland, Austrália)

V Austrálii ponúkajú „najlepšiu prácu na svete“. Úrad cestovného ruchu austrálskeho štátu Queensland vyhlásil súťaž, ktorej víťaz sa stane správcom ostrova Hamilton vo Veľkej koralovej bariére na celých šesť mesiacov. Okrem bezplatného ubytovania v multimiliónovej plážovej vile, spiatočnej letenky a cestovného poistenia bude úspešný kandidát poberať doslova vysnívaný plat – 25 000 austrálskych dolárov (cca. 12 600 €) mesačne. Za polrok si tak ako správca ostrova môžete zarobiť až 150 000 austrálskych dolárov, čiže vyše 75 000 €. Slušné, nie?

A čo bude náplňou práce takého správcu ostrova? Predovšetkým užívať si život na tomto ostrove, cestovať na iné ostrovy Veľkej koralovej bariéry a pravidelne o svojich zážitkoch informovať svojho zamestnávateľa, teda vládu štátu Queensland, a tiež celý svet písaním príspevkov na blog a pridávaním fotiek a videí. Okrem toho sa správca ostrova bude musieť z času na čas stretnúť so zástupcami médií, a preto nemôže byť príliš hanblivý/á a musí milovať more, slnko a pobyt na čerstvom vzduchu.

Hľadanie správcu ostrova Hamilton je súčasťou inovatívnej reklamnej kampane, ktorej úlohou je prilákať do Queenslandu zahraničných turistov aj v čase zrejme najhoršej klímy v medzinárodnom cestovnom ruchu v celej histórii. Tržby z cestovného ruchu predstavujú pre austrálsky štát Queensland zárobok vo výške 18 miliárd austrálskych dolárov (cca. 908 miliónov €) ročne. Náklady na reklamnú kampaň „Najlepšia práca na svete“ by mali dosiahnuť 1,7 milióna austrálskych dolárov (cca. 860 000 €).

Desley Boyle, minister cestovného ruchu v štáte Queensland, nevidí problém v tom, že dočasným hovorcom Queenslandu pre oblasť turizmu sa stane úplne neznámy človek. Jediné riziko vidí v tom, že víťaz súťaže sa po jej skončení už nebude chcieť z ostrova vrátiť domov.

Ak vás táto pozícia zaujala, do „výberového konania“ sa môžete na stránke www.islandreefjob.com prihlásiť do 22. februára (o súťaž je však obrovský záujem a stránka je neustále preťažená). Ak budete mať šťastie a dostanete sa medzi 11 vyžrebovaných finalistov, na začiatku mája poletíte na samotný ostrov Hamilton, kde absolvujete druhé kolo „pohovoru“. Šesť mesiacov vysnívanej práce sa novému správcovi ostrova začne odrátavať 1. júla.

Pokyny pre záujemcov

Úspešný kandidát môže pochádzať z ktoréhokoľvek kúta sveta. Vašou jedinou povinnosťou bude nahrať maximálne 60-sekundové video, v ktorom po anglicky vysvetlíte, prečo by ste mali byť práve vy zvolený za správcu ostrova. Potom už stačí len vyplniť prihlasovací formulár a svoje video nahrať na stránke www.islandreefjob.com. Jedenásť finalistov sa zúčastní druhého kola, ktoré sa bude konať na viacerých ostrovoch Veľkej koralovej bariéry v čase od 3. do 6. mája 2009.

Súťaž o prácu snov už má svojho víťaza – prečítajte si článok Našiel sa správca ostrova Hamilton.

Ak by ste sa chceli do Queenslandu pozrieť, ponúkame vám letenky do Austrálie.
Ubytovanie v Queenslande si môžete vyhľadať a zarezervovať online na stránke booking.com.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Komentáre: 1

  1. Mike

    Konkurencia bude zrejme veľká. Za 24 hodín od spustenia stránky http://www.islandreefjob.com ju navštívilo vyše 200 000 návštevníkov, a teda aj možných kandidátov na pozíciu správcu ostrova…:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE