Cestujeme po svete

Výprava po Dánskom kráľovstve

Dánsko je veľmi obľúbená „pracovná destinácia“. Ľudia sem cestujú za prácou z rôznych kútov sveta. No okrem rozprávkových platov Dánsko ponúka aj rozprávkovú nádheru v podobe nádhernej  prírody, starovekej a modernej architektúry a iných skvostov. Ak sa niekedy rozhodnete navštíviť túto severskú krajinu, určite sa nezabudnite pozrieť nielen do Kodane, ale aj na tieto zaujímavé miesta v Dánsku.

Horsens

Mesto sa nachádza na území Jutského poloostrova. Ide o malé mestečko, ktoré dýcha životom, harmóniou a kultúrou. Nachádzajú sa tu rôzne zaujímavé pamätihodnosti. Jednou z nich je napríklad románsky kostol z 13. storočia. Ďalšou významnou turistickou atrakciou je Fængslet – bývala väznica, ktorá v súčastnosti slúži ako múzeum. Ak ste milovníkmi histórie, najmä tej stredovekej, tak by ste určite mali nemali vynechať návštevu tohto miesta. Každý rok, posledný augustový víkend, sa tu totižto koná najväčší Európsky stredoveký festival. Program festivalu je bohato nabitý. Môžete tu uvidieť ľudí v dobových kostýmoch, rôzne stredoveké rytierske zápasy, ochutnať domácu medovinu, vypočuť si stredovekú hudbu a tak sa aspoň na chvíľku ocitnúť v dávnej minulosti.

Aarhus

Aarhus leží na východnom pobreží poloostrova Jutland a považuje sa za druhé najväčšie mesto v Dánsku. V tomto meste existuje dokonalá symbióza moderných architektonických prvkov so zastaralými, čím vytvárajú pulzujúcu energiu. Mesto Aarhus je mestom kultúry, umenia a nakupovania. Na rok 2017 sa stalo Európskym hlavným mestom kultúry a pod témou RETHINK 2017 sa tu každodenne konajú rôzne významné kultúrne podujatia či workshopy.

Zarezervujte si lacné ubytovanie v Aarhuse na Booking.com →

Medzi najznámejše atrakcie, ktoré sa oplatí vidieť, patria jednoznačne múzeum umenia ARoS, skanzen Staré mesto (Den Gamle By) či múzeum Moesgaard.

Legoland

Väčšina z vás určite vie, že práve z Dánska pochádza známa LEGO skladačka a tak niet divu, že sa tu nachádza najväčší Legoland (Billund). Ak si myslíte, že Legoland je výhradne pre malé deti, mýlite sa. Ak vás aj v dospelosti fascinujú LEGO kocky, toto miesto je pre vás ako stvorené. Nachádza sa tu množstvo vodných atrakcií či zaujímavé húsenkové dráhy. Navyše vidieť všetky obľúbené rozprávkové postavičky, zvieratká, či pamiatky z rôznych kútov sveta v zmenšenej podobe (všetko z lega), je niečo neskutočné a okúzľujúce.

Skagen

Skagen – malé, útulné mestečko ležiace na severe poloostrova Jutland. Toto mesto je známe vďaka nadšencom umenia a práve vďaka svojej reputácií umeleckého mesta prekvitá v umeleckom priemysle. Môžete tu nájsť množstvo významných galérii, umeleckých diel či múzeí. Ak patríte medzi nadšencov umenia a chcete sa dozvedieť viac, informácie nájdete TU.

Nájdite si lacné auto na prenájom a precestujte s ním celé Dánsko »

Ale to nie je všetko čo vám toto mesto ponúka. Skagen totižto v sebe ukrýva jeden neobvyklý fenomén. Ide o prírodný jav, pri ktorom dochádza k stretnutiu Severného mora s Baltickým. A keďže voda v jednom aj druhom mori má rozdielnu hustotu, moria vytvárajú hranicu, ktorá je viditeľná voľným okom.

Ribe

Mesto Ribe má vo svojom titule dve NAJ. Ide o najstaršie no zároveň aj o najkrajšie mesto v Dánsku. Nachádza sa na juhozápade poloostrova Jutland. Ribe dýcha históriou dodnes. Ide o jedno z mála miest v Dánsku, kde sa zachovalo stredoveké mestské centrum so starými domami, dláždenými uličkami či katedrálou. Prechádzka týmto starým mestom vo vás jednoznačne nadobudne pocit, že cestujete v čase.

Zopár mojich fotiek z výpravy po Dánskom kráľovstve:


CESTUJTE VLAKOM PO EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY

Články autora:

Som ambiciózna a cieľavedomá mladá baba z Oravy, ktorá miluje cestovanie, hudbu, tanec, cudzie jazyky a spoznávanie nových kultúr. Momentálne žijem v Dánsku, kde študujem Medzinárodný obchod a Marketing na VIA University College a popri tom si privyrábam v jednej malej dánskej firme. Vďaka škole a práci som sa zdokonalila v cudzích jazykoch, spoznala kopu zahraničných ľudí a za ušetrené peniaze si chcem splniť svoj najväčší sen: Prejsť celú Route 66 na motorke.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY