Cestujeme po sveteVideo

Švajčiarsko z vtáčej perspektívy

Nedávno nás oslovil mladý filmár a cestovateľ Richard Raymann z firmy Z dronu, ktorá sa venuje tvorbe leteckých záberov s použitím dronu a postprodukcii. Pri jeho nedávnej ceste s priateľkou do Švajčiarska mu učarovala nedotknutá príroda a pohostinnosť domácich. Z výletu vznikol veľmi pekný krátkometrážny film „Switzerland From The Sky“, ktorý okrem iného zachytáva lokalitu Hasliberg, vodopády Giessbach pri známom Giessbach Grandhotel, zaujímavý kaňon Aare Schlucht, ktorý miestami pripomína jaskyňu a určite stojí za návštevu, ako aj nižšie položené vrchy Axalp (1 755 m.n.m.) a Alpen Tower (2 245 m.n.m.).

Filmovanie s dronom v horách bolo pre Richarda zaujímavé a nové, keďže vo vysokých nadmorských výškach „je už redší vzduch a s dronom sa muselo lietať veľmi pomaly a opatrne, pretože sa správal v tomto vzdušnom prostredí neobvykle a zvláštne“. V kaňone Aare Schlucht dron zasa vôbec nemal GPS signál, takže musel v úzkom priestore lietať výlučne v manuálnom režime. „Lietanie s dronom na každej lokácii trvalo cca 1-2 hodiny. Mal som 4 batérie, jedna vydrží približne 20 minút, tak som si na turistike musel vždy dobre premyslieť, kde vzlietnem a aké zábery spravím.“ Strih a colorgrading videa Richardovi trval asi 2 týždne, pretože „spomedzi veľkého množstva natočených a použiteľných záberov nebolo vždy ľahké vybrať ten pravý“.

Ak sa vám Richardova práca páči, pozrite si aj profily Z dronu na Facebooku a Instagrame, prípadne ho podporte lajkom.

Fotky z Richardovho výletu do Švajčiarska:


KÚPTE SI TÚTO SKVELÚ KNIŽKU NA MARTINUS.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY