Cestujeme po sveteŠport a relaxTestujeme

TESTUJEME: Kúpalisko v Prellenkirchen

Kúpalisko Prellenkirchen - plavecký bazén

V posledný augustový deň sme sa rozhodli bojovať s horúčavou na kúpalisku v rakúskej dedine Prellenkirchen a musíme konštatovať, že sa nám veľmi páčilo, hádam ešte aj viac ako na kúpalisku Parkbad v Bruck an der Leitha. Kúpalisko Prellenkirchen je od Bratislavy vzdialené približne 20 km (asi 20 minút jazdy autom), je veľmi kľudné, pekne udržiavané a nie veľmi drahé. Ak rozmýšľate, kam s rodinou na pokojné kúpanie, určite vám kúpalisko v Prellenkirchen môžeme odporučiť.

Prellenkirchen je hneď tretia dedina od Bratislavy (Berg > Edelstal > Prellenkirchen). Cesta trvá približne 20 minút a vinie sa pomedzi udržiavané rakúske vinice a popri nádherných vínnych pivniciach. Kúpalisko sa nachádza na konci dediny a je veľmi dobre značené (značky Erlebnisbad). Pred kúpaliskom môžete zaparkovať na stromami tienenom parkovisku, ktoré je (samozrejme) bezplatné.

V sezóne 2019 je kúpalisko v Prellenkirchen otvorené od 18. mája do 1. septembra, vždy od 9:00 do 19:00. Základné vstupné (od 9:00) pre dospelé osoby je 5 €, detský lístok vychádza na 3 €. Pozitívnou správou je, že deti do 6 rokov majú vstup na kúpalisko bezplatný. S postupujúcim časom sa výška vstupného znižuje, čiže napríklad po 12:00 už dospelí platia 4 € a po 16:00 len 3 €. Ak by ste si chceli požičať lehátko, zaplatíte poplatok 2 € a zálohu 2 €.

Najdôležitejšou súčasťou pomerne rozľahlého areálu kúpaliska Prellenkirchen sú samozrejme bazény. K dispozícii je jeden veľký plavecký bazén a menší oddychový bazén s pozvoľným vstupom, vodným hríbom a dopadovou zónou detského toboganu. Oba bazény sú navzájom prepojené. Kúsok od týchto dvoch bazénov sa nachádzajú 2 malé detské bazéniky prepojené šmýkačkou. Celý areál je vzorne pokosený a skutočne ponúka dostatok priestoru (či už bližšie k bazénom alebo ďalej pre tých, čo majú radi kľud). Pri našej návšteve sme dosť ocenili fakt, že v areáli nehrá žiadna hudba.

Kúpalisko Prellenkirchen - bufet/reštaurácia

Súčasťou kúpaliska Prellenkirchen je aj bufet/reštaurácia. Okrem klasických kúpaliskových rýchloviek typu hranolky s kečupom, vyprážané kuracie mäso v žemli alebo kopčeková zmrzlina si tu môžete aj príjemne posedieť a vychutnať vskutku príjemné jedlá. V čase našej návštevy bol napríklad v ponuke vyprážaná fileta zo sumca s petržlenovými zemiakmi, grilovaná fileta zo zubáča, hustá a chutná šošovicová polievka, vyprážaný bravčový rezeň s miešaným alebo zemiakovým šalátom, cestoviny s kúskami lososa, prípadne tradičnejšia plnená paprika s varenými zemiakmi. Za obed pre 2 dospelých a 1 dieťa sme aj s nápojmi (veľké čapované pivo, minerálka a džús) zaplatili rovných 30 EUR, čo sa môže zdať dosť, no skutočne nejde o bufetové stravovanie a úroveň sa po všetkých stránkach približuje decentnej reštaurácii v meste.

Ako sme už spomínali, kúpalisko v Prellenkirchen je skutočne len na skok od Bratislavy, ponúka príjemné a čisté prostredie, 2 bazény s priezračnou vodou a slušnú úroveň stravovania. Výška vstupného je zodpovedajúca a na kúpalisku sú pripravení aj na návštevníkov zo Slovenska (hlavný plavčík je Slovák, ponuka v reštaurácii je aj v slovenčine a podobne).

Čo nás milo prekvapilo

  • areál so vzorne pokosenou trávou a bez akejkoľvek hudby
  • bazény s priezračnou vodou
  • úroveň bufetu/reštaurácie v areáli kúpaliska

Čo nás trochu sklamalo:

  • dlhšie čakanie v bufete/reštaurácii v čase obedovej „špičky“


LACNÉ LETENKY TERAZ CEZ BOOKING.COM

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY