Testujeme

TESTUJEME: Huawei Honor 6+

V rubrike Testujeme väčšinou píšeme o ubytovacích zariadeniach alebo turistických atrakciách. V dnešnej recenzii sa však budeme trochu nezvyčajne venovať smartfónu, konkrétne vlajkovej lodi čínskeho výrobcu Huawei Honor 6+. Mali sme ho zapožičaný na 10 dní a našu skúsenosť by sme mohli v krátkosti vyjadriť asi takto: kvalitný displej, baterka s dlhou výdržou, zaujímavý foťák a možnosť práce s fotkami priamo v zariadení.

Prvé, čo nás na Huawei Honor 6+ prekvapilo, bola jeho veľkosť – telefón má totižto 5,5” Full HD displej s rozlíšením 1080×1920 pixelov. Čo pre niekoho môže znamenať nevýhodu, my ako cestovatelia považujeme veľký kvalitný displej za nespornú výhodu, keďže v kombinácii s pokročilými funkciami smartfónu dostatočne zastúpi aj notebook, čo vám v konečnom dôsledku ušetrí drahocenné miesto v kufri. Napriek veľkému displeju je telefón celkom šikovný a spratný, keďže je iba 7,5 mm hrubý.

Hodnotenie procesoru, operačnej pamäte a operačného systému prenecháme ľuďom, ktorí sa na takéto veci špecializujú, a skôr sa budeme venovať vlastnostiam, ktoré nás na Huawei Honor 6+ zaujali z pohľadu cestovateľov.

Jedným z hlavných marketingových ťahákov tohto telefónu je dvojitý fotoaparát (8 Mpx), ktorý zachytí oveľa viac svetla, vďaka čomu budú aj večerné/nočné fotky ostré a kvalitné. Pri našom používaní sme si to samozrejme vyskúšali a musíme potvrdiť, že najmä pri stmievaní sa robí foťák divy (viď fotku autíčka fotenú o 21:00). Zaujímavá je tiež možnosť regulácie uzávierky, čo umožňuje vytvárať zaujímavé fotografie blízkych objektov. Videá telefón robí samozrejme vo Full HD rozlíšení (1080p) a natáčať viete priamo aj s niektorým z filtrov (viď video nižšie, dá sa prepnúť aj do HD). Ak by sme mali foťák v Huawei Honor 6+ zhodnotiť, resp. porovnať s konkurenciou, dajú sa s ním vytvárať veľmi zaujímavé zábery, ktoré zároveň môžete rovno v telefóne aj upraviť (filtre alebo vlastnosti fotky). Fotoaparát iPhone-ov však u nás zatiaľ žiadny telefón neprekonal.

Fotené Huawei Honor 6+ Fotené Huawei Honor 6+ Fotené Huawei Honor 6+ Fotené Huawei Honor 6+ Fotené Huawei Honor 6+ Fotené Huawei Honor 6+ Fotené Huawei Honor 6+ Fotené Huawei Honor 6+ Fotené Huawei Honor 6+

Ďalšou zaujímavou vlastnosťou tohto smartfónu je batéria s kapacitou 3600 mAh, ktorá podľa našich vedomostí patrí k najvyšším na trhu (napríklad iPhone 5S má batériu s kapacitou 1560 mAh). Priznávame, že pri testovaní sme z telefónu nevolali, čo asi najviac ovplyvňuje výdrž batérie. V každom prípade sme za tých 10 dní telefón nabíjali v podstate iba raz. Pre cestovateľov môže byť zaujímavá funkcia Ultra Power Saving, ktorý funkcie obmedzí na volanie, SMS a telefónny zoznam, a zo smartfónu teda spraví len fón :)

Čo nás na telefóne ešte zaujalo:

  • podpora Dual SIM
  • základná vnútorná pamäť až 32 GB (rozšíriteľná pomocou microSD karty až na 128 GB – použitím microSD karty však stratíte funkciu Dual SIM)
  • kvalitné ochranné fólie ako súčasť balenia
  • režim Rukavice (Gloves Mode) – zvýšenie citlivosti displeja, ktorý by mal uľahčiť/umožniť jeho používanie aj v rukaviciach – keď cestujete v zime, tak to celkom poteší :)

Čo nás až tak nepotešilo:

  • lesklý povrch telefónu je dosť náchylný na odtlačky prstov
  • nezistili sme, či má Huawei Honor 6+ podobnú funkciu ako iPhone 6, na ktorom sa dá stlačením hlavného tlačidla “priblížiť” horná časť obrazovky


CESTUJTE VLAKOM PO EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Booking.com