Cestujeme po sveteLetecká doprava

Wizz Air otvorí v Košiciach svoju základňu

Lietadlo spoločnosti Wizz Air

Dobrá správa prišla do Košíc od maďarského low cost prepravcu Wizz Air. Ten na košickom letisku vytvorí od septembra 2015 svoju v poradí už 20. základňu. Z Košíc tak bude spoločnosť lietať jedným lietadlom Airbus A320 a zároveň otvorí dve nové linky – do talianskeho Milána (Milano Bergamo; BGY) a anglického Sheffieldu (Letisko Robina Hooda – Doncaster; DSA). Okrem 30 nových pracovných miest tento krok košickému letisku prinesie aj zvýšenie počtu pravidelných letov spoločnosti Wizz Air na jedenásť.

Po nových letoch spoločnosti flydubai z Bratislavy do Dubaja a ohlásenom príchode spoločnosti Flyniki na bratislavské letisko sa novinky dočkali aj Košičania. Maďarská low cost spoločnosť Wizz Air na košickom letisku zabázuje jeden svoj Airbus A320 a dvakrát týždenne bude lietať z Košíc do talianskeho Milána a severoanglického Sheffieldu. Spolu s aktuálnou ponukou denných letov do Londýna tak bude mať letisko v Košiciach až jedenásť pravidelných spojení so zahraničím týždenne.

Nové lety spoločnosti Wizz Air z Košíc:
Košice (KSC) – Miláno Bergamo (BGY): Pon, Pia (od 14. septembra 2015)
Košice (KSC) – Doncaster Sheffield (DSA): Str, Ned (od 16. septembra 2015)

Výkonný riaditeľ spoločnosti Wizz Air József Váradi: “Dnešné ohlásenie základne v Košiciach len podčiarkuje záväzok Wizz Air-u voči Slovensku. Začali sme tu svoju prevádzku pred jeden a pol rokom a už sme prepravili viac ako 130 000 cestujúcich. Slovensko sa stáva 12. krajinou kde vytvoríme svoju základňu. Tešíme sa, že prinesieme lacné letenky a nové letecké spojenia našim slovenským zákazníkom a ich návštevníkom.

Predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ košického letiska Karl Dandler na margo rozšírenia leteckých spojení z Košíc povedal: „Sme veľmi radi, že sme našu spoluprácu s Wizz Air-om posunuli do ďalšej fázy. Umiestnenie Airbusu A320 do Košíc je pre nás aj vysvedčením, že Wizz Air je spokojný s kvalitou nami poskytovaných služieb a že s nami zdieľa dôveru v toto mesto a tento región, ktorý má potenciál aj na ďalšie letecké spojenia.

Letenky do Milána a Sheffieldu si možno rezervovať na stránke www.wizzair.com, pričom základná cena jednosmerného letu do oboch destinácií by mala byť 19,99 EUR. Ako Karl Dandler ďalej uviedol, košické letisko v spolupráci s mestom Košice, organizáciou Košice Turizmus, košickou VUC-kou a organizáciou Košice2013 už usilovne pracujú na príprave novej linky do Nemecka, ktorá by sa mohla stať realitou už čoskoro.


CESTUJTE VLAKOM PO EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET