Cestujeme po sveteLetecká doprava

Od decembra si zaletíte z Bratislavy do Dubaja

Po prvý raz v histórii bude mať bratislaveské Letisko M.R. Štefánika priame letecké spojenie s Áziou. Nízkonákladová letecká spoločnosť flydubai, člen skupiny The Emirates Group, bude od 6. decembra 2014 prevádzkovať dvakrát týždenne (a od polovice januára 2015 trikrát týždenne) priame letecké spojenie medzi Bratislavou a Dubajom, jedným z hlavných hubov na Blízkom Východe. Priama linka do Dubaja slovenským pasažierom sprístupní množstvo ďalších destinácií na Blízkom Východe a v Ázii.

Aktualizácia: Letecká spoločnosť flydubai dňa 30.10.2014 oznámila, že v zimnom letovom poriadku pridá aj 3. frekvenciu. Podľa tlačovej správy Letiska M.R. Štefánika zverejnenej dnes ráno bude low cost letecká spoločnosť flydubai lietať z Bratislavy do Dubaja dvakrát týždenne (v utorok a v sobotu) lietadlom Boeing 737-800 s kapacitou 189 pasažierov, z toho 12 v biznis triede. Let z Bratislavy do Dubaja bude trvať 5 hodín a 30 minút, cesta späť potrvá 6 hodín a 10 minút.

Od 22. marca 2014 nepotrebujú občania Slovenskej republiky pri ceste do Spojených arabských emirátov víza.

Ako uvádza generálny riaditeľ bratislavského letiska Ing. Ivan Trhlík, nová priama linka do Dubaja pomáha napĺňať prioritné obchodné ciele, ktoré si manažment letiska stanovil. „Medzi ne [obchodné ciele] patrí najmä zaistiť v krátkom časovom hori­zonte priame denné letecké spojenie letiska s minimálne 5 významnými európskymi letiskovými uzlami (tzv. hubmi) a aspoň jedným do oblasti Blízke­ho a Stredného východu.“ V oficiálnej tlačovej správe ďalej dodal, že túto skvelú novinku pre slovenských cestujúcich by mali v krátkom čase nasledovať i ďalšie.

V čase písania tohto článku boli letenky do Dubaja na december a január k dispozícii za 410 EUR. Letenka z Viedne vás v tých istých termínoch vyjde na približne 420-440 EUR, z Budapešti si spoločnosťou WizzAir do Dubaja zaletíte aj za 235 EUR.

Bratislava (BTS) – Dubaj (DXB)
UTOROK – odlet o 13:35
STREDA – odlet o 13:00 (od polovice januára 2015)
SOBOTA – odlet o 13:35

Fotky zo stránky spoločnosti flydubai:


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY