Tlačové správy

TS: Danube Wings medziročne prepravil dva krát viac cestujúcich

Štvrté lietadlo a orientácia na zahraničné programy pravidelných liniek znamenali pre Danube Wings viac ako dvojnásobný medziročný nárast v počte prepravených cestujúcich (viď tabuľka nižšie).

Za výrazným nárastom počtu pasažierov Danube Wings je najmä štvrté lietadlo, ktorého prílet umožnil spoločnosti garantovať svoje potenciálne záväzky v zahraničí. Po ACMI* linkách prevádzkovaných vo Švédsku v spolupráci so spoločnosťou NextJet, tak v máji pribudla Danube Wings báza na francúzskom letisku v Dole-Jura s viacerými pravidelnými linkami. Okrem toho si na Slovensku spoločnosť zachovala linku medzi Bratislavou a Košicami spolu s pravidelnými sezónnymi letmi do troch chorvátskych miest (Rijeka, Split, Zadar). Štvrtá báza dunajských krídel je počas sezóny v talianskom Rimini a slúži na zabezpečenie charterových letov v rámci Stredomoria a Nemecka.

„Nárastu sa tešíme. Sme radi, že sa nám podarilo uspieť v náročných zahraničných tendroch zabezpečujúcich rozvoj leteckej prepravy a turizmu viacerých regiónov. Bohužiaľ, u nás doma je podpora pravidelného lietania, ktoré prináša množstvo priamych pozitívnych efektov v turizme i podnikaní, stále na okraji záujmu kompetentných,“ konštatuje generálny riaditeľ Danube Wings Ján Rostáš.

Danube Wings v uplynulých dňoch spustil sezónnu linku medzi Dole-Jura a britským Cambridgom a v septembri ho čaká rozšírenie frekvencie lietania medzi francúzskymi mestami Nice a Angers z dvoch na tri týždenne.

Počet prepravených pasažierov Danube Wings

2011 2012
Spolu (Január – Júl) 40 985 81 522
Pravidelné + ACMI 21 675 66 074
Charter 19 310 15 448

* ACMI (forma prenájmu lietadla vrátane posádok, technickej údržby a poistenia) predstavuje pravidelné linky prevádzkované v spolupráci s lokálnymi partnermi za pomoci kompletných posádok z Danube Wings. Nárast počtu prepravených pasažierov prvom polroku 2012 bol dosiahnutý najmä vďaka ACMI vo Švédsku. Vo Francúzsku (báza Dole-Jura) lieta Danube Wings štandardné pravidelné linky.

***
DANUBE WINGS – Najväčšie slovenské aerolínie Danube Wings (prevádzkované VIP WINGs, a.s.) v roku 2011 prepravili 74 211 pasažierov (celý rok 2010 – 85,66 tis. cestujúcich, 2009 – 77,8 tis. cestujúcich). Spoločnosť okrem celoročne prevádzkovanej pravidelnej linky Bratislava – Košice – Bratislava prevádzkuje aj letné sezónne linky Bratislava – Zadar, Bratislava – Split a Košice – Rijeka, ACMI linky vo Švédsku a pravidelné linky vo Francúzsku. Aj počas tejto letnej sezóny to je napríklad viacero trás z Rimini na grécke ostrovy, do Nemecka a Švajčiarska, resp. pravidelné chartre z Bratislavy do talianskeho Salerna.


KÚPTE SI TÚTO SKVELÚ KNIŽKU NA MARTINUS.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE