Tlačové správy

TS: Flotilu Danube Wings dnes posilnilo štvrté lietadlo

Dnes o 11:35 na priletelo bratislavské letisko M. R. Štefánika nové lietadlo flotily najväčšieho slovenského leteckého prepravcu Danube Wings – ATR 72-202 (OM-VRD). Aerolinky ostali aj po štvrtý krát verné značke ATR. Štvrté lietadlo Danube Wings bolo vyrobené v roku 1991 a doteraz lietalo pre Air France a jej partnerov. Zaujímavé je, že stroj sa do Francúzska čoskoro vráti. Danube Wings tam totiž od mája rozbieha spolu s regionálnym letisko Dole – Jura šesť nových pravidelných liniek a práve kvôli nim bolo lietadlo zakúpené.

„Z nového lietadla máme v Danube Wings veľkú radosť a to hneď z dvoch dôvodov. Veríme, že rozšírením našej flotily sa pre nás končí ťažké obdobie vnútornej konsolidácie a reštrukturalizácie. Zároveň sa už snáď nestane, že odmietneme záujemcu o naše služby pre nedostatok kapacít, ako sa občas stávalo minulý rok,“ teší sa marketingový riaditeľ Danube Wings Matej Polonský. „Značka ATR sa pre naše obchodné a strategické zámery ukázala ako ideálna vďaka svojej vysokej bezpečnosti, spoľahlivosti a nízkym prevádzkovým a servisným nákladom,“ dodáva.

Aj kvôli novému lietadlu Danube Wings posilní svoj tím o 3 nové kompletné posádky.

Okrem pravidelných liniek plánujú aerolinky pre svojich partnerov toto leto realizovať, okrem iného, aj charterové spojenia z Bratislavy do Salerna a z Rimini, Bologne, Brindisi a Neapolu do Olbie, Cagliari, Puly, Zakhyntosu, Kefalónie, Korfu a Prevezy.

Slovenský program Danube Wings (iba pravidelné linky):

  • Bratislava – Košice – v prevádzke
  • Bratislava – Benátky – od 6. apríla 2012
  • Bratislava – Split – od 16. júna 2012
  • Bratislava – Zadar – od 16. júna 2012
  • Košice – Rijeka – od 23. apríla 2012

Švédsky program Danube Wings pre Next Jet (iba pravidelné linky) – v prevádzke:

  • Štokholm (ARN) – Kramfors (KRF)
  • Kramfors (KRF) – Gällivare (GEV)

Francúzsky program Danube wings (iba pravidelné linky) – v prevádzke postupne od 12. 5. 2012:

  • Dole (DLE – Francúzsko) – Nice (NCE – Francúzsko),
  • Dole (DLE – Francúzsko) – Bastia (BIA – Francúzsko)
  • Dole (DLE – Francúzsko) – Gerona/Costa Brava (GRO – Španielsko)
  • Dole (DLE – Francúzsko) – Cambridge/Londýn (CBG – Veľká Británia)
  • Bastia (BIA – Francúzsko) – Troyes (QYR – Francúzsko)
  • Nice (NCE – Francúzsko) – Angers (ANE – Francúzsko)

***
DANUBE WINGS – Najväčšie slovenské aerolínie Danube Wings (prevádzkované spoločnosťou VIP WINGS) v roku 2011 prepravili 74 211 pasažierov (celý rok 2010 – 85,66 tis. cestujúcich, 2009 – 77,8 tis. cestujúcich). Spoločnosť okrem celoročne prevádzkovanej pravidelnej linky Bratislava – Košice – Bratislava prevádzkuje aj letné sezónne linky Bratislava – Zadar, Bratislava – Split a Košice – Rijeka. Mimo pravidelných letov tiež aerolinky poskytujú celoročné charterové služby. Predchádzajúcu letnú sezónu to bolo napríklad viacero trás z Rimini na grécke ostrovy, do Nemecka a Švajčiarska, resp. pravidelné chartre z Bratislavy do talianskeho Salerna.

ATR 72-202 – Danube Wings má vo svojej flotile štyri lietadlá typu ATR. Lietadlo ATR 72-202 má kapacitu 72 cestujúcich. rozpätie krídiel – 27,05 m, dĺžku trupu – 27,17 m, výšku – 7,65 m, motory – Pratt & Whitney – PW124B, cestovnú rýchlosť – 460 km/h. Výrobcom lietadla je francúzsko-talianske konzorcium Aerospatiale/Alenia. Vďaka nízkym prevádzkovým nákladom je ATR ideálne na lety do 1 500 kilometrov.

Booking.com
LACNÉ UBYTOVANIE NA BOOKING.COM

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET