TS: Danube Wings s nárastom pasažierov na chorvátskych linkách 9,8 %

Danube Wings prepravil na pravidelných sezónnych linkách (Split, Zadar, Rijeka, Dubrovník) do a z Chorvátska tento rok 3 687 pasažierov. V porovnaní s rokom minulým (3 358) to znamená rast 9,8 %. Najvyťaženejšou bola aj tento rok pravidelná linka do Splitu, ktorá bola, podobne ako v roku 2010, počas celej sezóny takmer úplne vypredaná.

Priaznivá pre spoločnosť je aj celková sezónna štatistika zahŕňajúca aj charterové lety a pravidelnú linku Bratislava – Košice – Bratislava. Napriek minuloročnej a tohtoročnej jarnej racionalizácii pravidelných liniek (Poprad, Bazilej, …) prepravili aerolinky toto leto (1.6. – 31.8.2011) medziročne o 1 000 pasažierov viac (2011 – 31 340, 2010 – 30 068).

„Musíme byť opatrní,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Ján Rostáš. „Doba nepraje revolučným projektom, ale núti nás stále hľadať rezervy a snažiť sa byť dobrí v tom, v čomu rozumieme. Našimi silnými stránkami sú zavedená domáca trasa Bratislava – Košice, úspešné pravidelné linky do Chorvátska a dobré meno na talianskom trhu,“ dodáva.

Danube Wings v tejto sezóne (1.6.2011 – 31.8.2011) nalietal v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka o 533 charterových letových hodín viac (2010 – 305 hodín, 2011 – 838).

Najčastejšími charterovými destináciami boli talianske Rimini a Salerno, grécke ostrovy, Nemecko (najmä Mníchov a Karlsruhe) a švajčiarsky Bazilej. Jedno z troch lietadiel Danube Wings bude mať stálu základňu v Rimini až do polovice tohto októbra.

***
Danube Wings – Najväčšie slovenské aerolínie Danube Wings (prevádzkované spoločnosťou VIP WINGS) za prvých osem mesiacov roku 2011 prepravili 53 412 pasažierov (celý rok 2010 – 86,9 tis. cestujúcich, 2009 – 77,8 tis. cestujúcich). Spoločnosť okrem celoročne operovanej pravidelnej trasy Bratislava – Košice – Bratislava prevádzkuje aj letné sezónne linky Bratislava – Zadar, Bratislava – Split a Košice – Rijeka. Mimo pravidelných letov tiež aerolinky poskytujú celoročné charterové služby – toto leto to bolo napríklad viacero trás z Rimini na grécke ostrovy a do Nemecka a Švajčiarska, resp. pravidelný charter z Bratislavy do talianskeho Salerna.

Fotografia: Weibao Team (planes.cz)

CESTUJTE VLAKOM PO EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY

CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY