Cestujeme po sveteTestujemeUbytovanie

TESTUJEME: Valamar Bellevue Hotel & Residence (Istria, Chorvátsko)

Za cieľ našej prvej veľkej rodinnej dovolenky v zložení ja s Jankou a Kubkom, moja mama a brat so švagrinou a synovcom sme si po krátkom hľadaní úplne jednohlasne zvolili hotel Valamar Bellevue Hotel & Residence v mestečku Rabac na južnom pobreží chorvátskeho polostrova Istria. Napriek drobnému prešlapu zo strany hotela pri alokovaní jednej z našich izieb môžem zodpovedne prehlásiť, že dovolenka v Rabaci bola nesmierne úspešná a nevylučujem, že sa tam opäť vrátime.

Valamar Bellevue Hotel & Residence patrí približne 2 roky do chorvátskej hotelovej siete Valamar Hotels & Resorts, ktorá na jadranskom pobreží (polostrov Istria a okolie Dubrovníka) prevádzkuje celkovo 40 ubytovacích zariadení s celkovou kapacitou 39 tisíc lôžok (cca. 10% z celkovej kategorizovanej ubytovacej kapacity Chorvátska). Na stránke TripAdvisor je tento hotel 4. najobľúbenejším z 15 hotelov v Rabaci, čo tiež zohralo úlohu pri našom rozhodovaní.

Hotel v Rabaci, v ktorom sme strávili našu dovolenku, prešiel kompletnou rekonštrukciou približne pred 2 rokmi (predtým to bol hotel Neptun). Nachádza sa približne 20 minút chôdze od centra Rabacu, v strmom kopci s nádherným výhľadom na jadranské more. Pod hotelom sa nachádza množstvo drobných pláží s malými okrúhliakmi a skutočne krištáľovo čistou vodou. Čistotu mora pri hoteli Valamar Bellevue si dokonca dovolím prirovnať k priezračnej vode Indického oceánu na Maldivách.

Hotelové izby sú moderne zariadené a majú dosť kvalitné postele, na ktorých sa nám veľmi dobre spalo. Kúpeľňa bola síce trošku malá, ale zase toľko času sme v nej netrávili. Ponuka televíznych programov v telke bola celkom dobrá, okrem domácich staníc „chytali“ najobľúbenejšie nemecké stanice, ako aj rôzne kanály ďalších európskych krajín, vrátane štandardných spravodajských programov typu CNN a BBC.

Perličkou v našej izbe bola obrovská terasa (asi 5 x 4 metre), z ktorej sme mali perfektný výhľad na Jadran a krásny hotelový bazén (pozri video). Drobným nedostatkom bol fakt, že pri tomto bazéne sa počas večera odohrávali animačné programy, no s výnimkou mega-hlasného rockového muzikálu v posledný večer sa to dalo v pohode zniesť a ani náš Kubko nemal žiadne výhrady…:)

Absolutórium v hoteli si zaslúžila ponuka jedla v hotelovej reštaurácii. V cene izby sme mali polpenziu (raňajky + večera), ktorú sme si naozaj vychutnávali každý deň. Z raňajkového bufetu by som vyzdvihol chorvátsky pršut, chutné omelety pripravené podľa želania a skvelé chleby a celozrnné žemličky. Každé ráno sme mali aj čerstvé melóny a ananásy a tiež sladké palacinky s džemom alebo nutelou. Veľkým plusom bol dostatočný počet detských stoličiek a drobný detský kútik s legom a farbičkami.

Valamar Bellevue Hotel & Residence ponúka veľmi príjemný bazén so slanou vodou (osviežujúcou, nie zbytočne teplou ako čaj), lehátkami a slnečníkmi a tiež malý detský bazén pri detskom ihrisku. Dole pri pláži bol Exotic Beach Bar, ktorý veľmi dobre poslúžil v čase obeda s ponukou pizze, šalátov, sendvičov a čapovaného pivka (bohužiaľ iba nemeckého Löwenbräu, domáce Ožujsko mali hore v hotelovom bare). S animátormi sme vôbec neprichádzali do kontaktu, no podľa denných programov dostupných na raňajkách, boli rôzne športové a detské animačné aktivity k dispozícii každý deň. V areáli hotela bolo množstvo upravenej zelene, vrátane množstva kvetov. Parkovanie bolo bezplatné v blízkosti hotela.

Ako som písal už v úvode, more v Rabaci bolo nádherné. V Chorvátsku som bol už trikrát, ale tieto pláže a táto čistá voda boli jednoznačne najlepšie, aké som v Chorvátsku zažil. Pláž nebola jedna dlhá, ale pozostávala z množstva menších pláží oddelených skalami. Na niekoľkých z nich boli za poplatok (3 € za deň) k dispozícii aj lehátka a slnečníky. Pláže v Rabaci sa pýšia tzv. Modrou vlajkou – ekologickým „certifikátom“ udeľovaným Nadáciou pre environmentálne vzdelávanie (Foundation for Environmental Education – FEE) plážam a marínam, ktorý oceňuje splnenie prísnych kritérií kvality vody, bezpečnosti, vzdelávania a informovanosti o životnom prostredí, rozsah poskytovaných služieb a podobne.

Silnou stránkou tohto hotela v Rabaci bol jednoznačne ochotný a priateľský personál. Zamestnancov na rôznych pozíciách sme si „vyskúšali“ pri viacerých situáciách a myslím, že nesklamali ani v jednej, či už išlo o riešenie problému s izbou s manažérkou recepcie, špeciálne požiadavky v reštaurácii s jej manažérkou alebo dennodenný kontakt s čašníkmi, barmanmi a ďalšími členmi hotelového tímu.

Ak by som to mal zhrnúť, v hoteli Valamar Bellevue Hotel & Residence a v samotnom Rabaci sme našli všetko, čo by ste hľadali pri rodinnej dovolenke – príjemné prostredie, čisté more a dobré jedlo. Nevýhodou bola poloha v strmom kopci a z toho vyplývajúce množstvo schodov, ktoré bolo treba zdolať na ceste k bazénom alebo ku pláži…odhliadnuc od toho sme tu strávili veľmi príjemných 6 dní, na ktoré budeme s radosťou spomínať.

Fotky z našej dovolenky v hoteli Valamar Bellevue Hotel & Residence v Rabaci:

Nádherný výhľad z terasy v našej izbe:


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Komentáre: 1

  1. Rabav

    na rabaci som bol. naozaj môžem len odporučať. skvelá voda aj pláž super.
    boli sme ubytovaný skoro na tom cípe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY