Letecká doprava

Travel Service začne lietať z Bratislavy a Košíc

Podľa článku denníka SME má najväčší český charterový dopravca Travel Service záujem lietať z Bratislavy a Košíc. Na Letisku M.R. Štefánika by letecká spoločnosť chcela umiestniť až tri lietadlá a začať lietať od leta 2010. Podľa vyjadrenia Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr má už Travel Service dohodnutú spoluprácu s rozhodujúcimi cestovnými kanceláriami.

Spoločnosť Travel Service by chcela začať lietať z Bratislavy od budúceho leta. Pre cestovné kancelárie bude lietať do Grécka, Egyptu, Turecka, Španielska, na Kanárske ostrovy, na Cyprus a do mnohých dovolenkových destinácií. Podľa hovorkyne spoločnosti Travel Service Vlaďky Dufkovej má spoločnosť získať na slovenskom charterovom trhu dominantné postavenie. O smelosti plánov českej leteckej spoločnosti svedčí aj plán prilákať dokonca rakúske cestovné kancelárie.

Charterová letecká spoločnosť Travel Service pôsobí na trhu už 12 rokov. Je najväčšou českou súkromnou leteckou spoločnosťou. Spoločnosť prevádzkuje aj low cost leteckú spoločnosť Smart Wings. V minulom roku spoločnosť prepravila 2,3 milióna cestujúcich a v jej farbách lieta 20 lietadiel (Airbus, Boeing a Cessna). Ako jedna z mála leteckých spoločností firma vyprodukovala za prvý polrok 2009 zisk vo výške 151 miliónov Kč.

Celý článok si môžete prečítať na stránke denníka SME.


CESTUJTE VLAKOM PO EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Komentáre: 1

  1. Okuin

    Drzim palce, snad pride aj smart wings :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY