Cestujeme po svete

Zápisky zo Zanzibaru: Večer pred odchodom…

Je štvrtok, 23:20 a my pomaly finišujeme s balením…zajtra odlietame na svadobnú cestu do Afriky, na ostrov Zanzibar. Zrejme zo mňa nikdy nebude správny cestovateľ, keďže informácie o tomto ostrove patriacemu Tanzánii som si zatiaľ iba preletel na internete a nepoznám Zanzibar odpredu odzadu ešte pred cestou. Do lietadla mám ale pripravených približne 16 á-štvoriek plných informácií o našej destinácii, ktoré si mienim počas 19 hodín rôznych letov poriadne naštudovať.

Letenky na Zanzibar sme si kúpili v dostatočnom predstihu. Rozhodli sme sa pre spoločnosť Qatar Airways, ktorá sa nám osvedčila už pri lete na Maldivy. Poletíme z Londýna do Dohy v Katare, kde presadneme na lietadlo do Dar Es Salaam, hlavného mesta Tanzánie. Tam využijeme služby miestnej „flying safari company„, ktorá nás krátkym 20-minútovým letom dopraví na ostrov, konkrétne do hlavného mesta Stone Town. Tam nás vyzdvihnú majitelia penziónu, v ktorom budeme bývať.

Ako som sa pred chvíľou dozvedel, v penzióne Kilima Kidogo majú internetové pripojenie, a tak sa budem snažiť na konci každého dňa publikovať krátke zápisky z daného dňa…;)

V článku je použitá fotka užívateľa Pixell zo stránky sxc.hu.


CESTUJTE VLAKOM PO EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Booking.com