Letecká doprava

SkyEurope skončila, na ťahu je Ryanair…

Už sme si to zrejme všetci prečítali, spoločnosť SkyEurope Airlines, prvá low cost letecká spoločnosť v Strednej Európe, vyhlásila bankrot. Predchádzali tomu problémy s pokazenými lietadlami, chýbajúcimi peniazmi na náhradné súčiastky, benzín, zrušené lety, stovky ba tisícky pasažierov uviaznutých niekde v Európe…nebudem tu rozpisovať priebech ich konca, o tom sa dočítate na SME alebo v Pravde.

V súčasnej situácii ma zaujíma iba jediná vec – čo spraví írska spoločnosť Ryanair? Dovolím si tvrdiť, že nebude trvať dlho (niekde od pár dní do dvoch týždňov) a Bratislavu vyhlásia za svoju ďalšiu bázu…presťahujú sem nastálo možno dve-tri lietadlá a rozšíria ponuku destinácií…Ryanair je totižto podľa mňa jediná letecká spoločnosť pôsobiaca na bratislavskom letisku, ktorá by bola schopná nielen vypustiť zopár PR správ o rozširovaní destinácií, ale svoje plány aj zrealizovať.

Preto si počkajme tých pár dní či týždňov a sám som veľmi zvedavý, či sa moja hypotéza potvrdí…;) Ak máte svoje teórie, napíšte ich do komentárov…


AKCIOVÉ LETENKY NA PELIKÁN.SK

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

7 komentárov

  1. leila

    mohol by mi niekto poradit kde by som mohla ziskat info o naboroch pre letusky do Gamma airlines,….atd

  2. FlyTui

    Noo Sundor uz do Bratislavy lieta konkretne do tel-a-vivu a v plane ma otvorit aj dalsie linky na blizky vychod…. Hoci sa vela nehovori o Gamma jej starty z bratislavy su uz tak na 99 % isté… Nejake clanky sa uz objavili aj na nete ohladom Gamma Airlines…

  3. Mike

    Nemal by som z holého hola nič proti tomu, keby sa z Bratislavy stal low cost uzol…nalejme si čistého vína, z Bratislavy nikdy (v strednodobom horizonte) nebudú štartovať priame lety do Ameriky a Ázie, ale mohli by sme sem dotiahnuť low costy, ktoré v súčasnosti lietajú z/do Viedne.

  4. okuin

    FlyTui, odkial mas tie info o gamma a sundor?

  5. FlyTui

    Tak kedze ako uz vsetci dobre vieme Sky Europe skrachovala…Bankrot SkyEurope prináša pre letisko v hlavnom meste Slovenska stratu druhého najväčšieho leteckého dopravcu. Bankrotom SkyEurope bratislavské letisko prišlo o priame letecké spojenie s Parížom, Manchestrom, tureckým Istanbulom či dánskou Kodaňou. O letecké spojenie s Londýnom prišlo aj letisko v Poprade a Košiciach, ktoré navyše stratili aj linku do Manchestru !!!!!!!!!!!
    Tym padom ostalo volne miesto na trhu ))))) Urcite nebude trvat dlho kym sa diery na trhu zaplataju, vzhladom na velke plany letiska — postavenie noveho terminalu a rocne odbavit 5 mil. cestujucich !!!! Uz na jesen pribudaju nove linky Ryanairu do Bologne,Liverpoolu,Rima..podla mna letna sezona 2010 bude v znameni otvorenia zaklane ryanairu v bratislave….Pozor aj na danube wings a wizz air ktore takisto hlasia nove destinacie z blavy a kosic…A do blavy sa chysta aj nova letecka spolocnost Gamma airlines, ktora bude zrejme lietat do slovinska a azie….. Takze myslim si ze krach skyeurope urobi z bratislavy lowcostovy uzol — do 2 rokov to bude zakladna ryanairu, wizzairu, danubewings, gama airlines, sundor…..a mozno pridu aj dalsi…. a kosice si myslim ze uchylia minimalne 2 lowcostove spolocnosti tiez….

  6. Mike

    Lenka: Žeby sa vrátili? Bolo by to zaujímavé…dík za info.

  7. Lenka

    EasyJet zacne lietat z London Luton do Bratislavy..mozno

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE