Cestujeme po sveteŠport a relaxTestujemeVideo

TESTUJEME: Kúpalisko Parkbad, Bruck an der Leitha v Rakúsku

Ak máme slovenské more v Chorvátsku, slovenské letné kúpalisko sa potom nachádza v rakúskom okresnom meste Bruck an der Leitha. Príjemný areál kúpaliska Parkbad pri lese s upravenými trávnikmi, priezračnou vodou v bazénoch a niekoľkými atrakciami na vás čaká u našich susedov približne 30 minút autom od Bratislavy.

Prevaha Slovákov bola na kúpalisku Parkbad zrejmá už ráno pri pohľade na poznávacie značky zaparkovaných áut. Kúpalisko je v období od 1. mája otvorené každý deň od 9:00 do 19:00, no počas letných prázdnin zatvárajú brány až o 20:00 (v prípade zvýšeného záujmu).

V kúpeľnej sezóne 2019 sú ceny vstupného nastavené nasledovne:

  • Celodenný lístok pre dospelú osobu 6 €
  • Celodenný lístok pre deti od 6 do 18 rokov, študentov a seniorov 3,50 €
  • Deti do 6 rokov majú vstup zdarma.
  • Zľavnený lístok po 16:00 vás vyjde na 3,00 € (dospelí aj deti od 6 do 18 rokov, študenti a seniori)
  • Skrinku si môžete prenajať za 3 €, prezliekaciu kabínku za 5,00 €
    (záloha za kľúčik od kabínky je 5,00 €)

Kúpalisko Parkbad sa nachádza v meste Bruck an der Leitha, ktorá je od Bratislavy vzdialená približne 40 km, teda asi 30 minút jazdy autom.

Tip: Cesta po diaľnici, cesta cez Kitsee a Prellenkirchen, cesta cez Hainburg a Petronell (Google Maps).

V areáli kúpaliska Parkbad v Bruck an der Leitha sa nachádzajú 4 bazény (detský, plavecký, „zážitkový“ a skokanský bazén), 1 menší tobogán (srandy si na ňom ale užijú nielen deti, ale aj dospelí) a 2 skokanské mostíky. Vo všetkých bazénoch je nádherná čistučká voda, z ktorej vôbec necítiť chlór. Zaujímavosťou je, že voda v bazénoch je predhrievaná pomocou solárnej energie.

V nerezovom zážitkovom bazéne nájdete „divokú rieku“ – kruhovú časť bazéna so silným prúdom, ktorý vás točí dokola, masážny prúd (nie je pustený nepretržite), vírivku a plytkú časť pre najmenších, resp. pre neplavcov.

Pri hlbokom skokanskom bazéne nájdete 2 skokanské mostíky, jeden nižší s odrazovým mostíkom a druhý vyšší, z ktorého som sa odvážil skočiť maximálne bombu…:)

Bazény obklopujú nakrátko strihané trávniky, na ktorých si môžete poležať na uterákoch a opaľovať sa. Tí, čo neradi ležia/sedia na slnku, určite ocenia veľa vzrastlých stromov, ktoré vrhajú príjemný tieň. Za poplatok vám požičajú lehátka alebo slnečníky.

Keď dostanete hlad alebo smäd, môžete si vybrať z ponuky ľahkých jedál/nápojov v miestnom bufete. Ceny sú v porovnaní so Slovenskom o niečo vyššie, no pri zohľadnení pomeru ceny, množstva a kvality sú naozaj výhodné.

Kúpalisko Parkbad bolo prvým kúpaliskom u našich susedov, ktoré sme navštívili. Páčilo sa nám najmä to, že napriek množstvu návštevníkov sme neležali s hlavou pri nohách niekoho cudzieho, kvalita vody bola naozaj vysoká a vďaka tobogánu a skokanským mostíkom to nebolo iba o ovlažovaní sa v jednom bazéne. Ceny sú o niečo vyššie ako na Slovensku, ale počas návštevy zistíte, za čo si platíte a nakoniec – bavíme sa stále o Rakúsku…:)

Kúpalisko Parkbad v Bruck and der Leitha by som bez problémov odporučil každému.

Zopár fotiek z kúpaliska Parkbad v Bruck an der Leitha:


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

33 komentárov

  1. Marianna

    Dnes sme boli. Oplatí sa ísť, naozaj. Výborné všetko! Zábava aj pre malé, aj pre väčšie deti. V plaveckom bazéne cca 3 ľudia max. Jediná chyba krásy je bufet vedený Slovákmi. Nečakali sme nejaký gastrozážitok, ale cena vs výkon je veľký nepomer. Čistá zlodejina. Veľa ľudí si prinieslo vlastné jedlo, to je asi cesta. Poobede sa začalo zapĺňať, ale aj tak sa to nedá s Delfínom ani porovnať.

  2. Daniela

    Dňa 28.7.2018 sme boli na kúpalisku v Brucku. Chodíme tam už dlhé roky a nedá mi, aby som sa nepodelila o zážitok z bufetu, ktorý prevzali Slováci. Po dlhej rade, ktorú si odstojíte asi 1/2 hodinu, sa konečne dostanete na k nápojom, ktoré Vám čapujú do plastových pohárov, v predošlých rokoch to podavali v sklenných, ked bufet obsluhovali Rakúšania -/ vraj nestíhajú umývať/. Ak si objednáte jedlo, dostanete do ruky lístok a na jedlo čakáte dalšiu 1/2 hodinu. To by ešte nebolo nič, ale ked uvidite to čo Vám naservírujú na tanier – rezen a hranolky za 5.80€ nestačite sa diviť. A to pri dvoch porciach, dvoch pivach a jednej malej kofole sme platili skoro 20€. Tá porcia je mäsa je smiešne malá a môžu sa to hambiť podávať. Ked som sa ozvala, že to čo dali na tanier, vraj to mám reklamovať…. Po mojej kritike som si všimla, že na tanier začali dávať 2 ks rezňov, ale neviem do kedy… Takže doporučujem, na kúpalisko prísť nabalení, ako niekedy v 20 storočí

    • Mike

      Ahoj Daniela, vďaka za tvoje postrehy. Ako som písal aj Martinovi, my sme boli na kúpalisku už dávnejšie a musíme sa tam niekedy opäť vybrať, aby sme si urobili aktuálny obraz. Čo sa týka tých pohárov, na kúpaliskách by som so sklenenými pohármi veľmi neoperoval, keďže sa môže čokoľvek stať a všetci tam behajú bosí. To ostatné je skutočne škoda…:(

  3. Martin

    Rád by som sa spýtal, či ste tam boli cez víkend alebo prac. týždeň. Ďakujem.

    • Mike

      Ahoj Martin, vec sa má tak: kúpalisko sme navštívili ešte v roku 2009 a ak sa nemýlim, tak to bolo cez víkend. Článok pravidelne aktualizujeme (informácie o tom, kedy je kúpalisko otvorené, resp. ceny), preto sa pod nadpisom zobrazuje relatívne nový dátum. Musíme sa tam opäť vybrať na návštevu, aby sme vedeli prípadne aktualizovať aj informácie o vybavení/službách a prípadne aj počte návštevníkov.

  4. tieniaca technika

    Toto kupalisko vrele odporucam, chodime tam pravidlene a radi sa pobicyklujeme aj v okoli, tie rakuske cesty sa nedaju s nasimi ani len porovnavat…

  5. veronika

    Chcem sa spýtať dá sa tam nejako dostať autobusom, keďže nemáme auto :) išli by sme s priateľom pozrieť vďaka

    • Mike

      Fuuha, to veru neviem…ale ak zistíš, podeľ sa :)

      • Ivka

        ..tiež sa chystám autobusom, zisťovala som a našla som spojenie z pod Nového mosta linka č. 901 vystúpiť na zastávke Ungartor/B9, treba sa kúsok vrátiť späť, autobus chodí každú hodinu, treba si to pozrieť na stránke imhd.sk, tak dúfam, že nezablúdim =))

  6. Lacike

    Ja som tam bol s rodinkou v sobotu 18.8. a pacilo sa mi tam.Prisli sme na poludnie,parkovanie v pohode.Na listky nebola ziadna rada.Areal paradny,travicka udrziavana, nie ako na Slovensku spalena a ususena od slnka! V bufete velke porcie hranolkov,hot dog bol velky ako Skalicky trdelnik!:-) Bazeny ciste a voda tiez usla.Moje dcery nemaju moc radi studenu vodu, no do tejto vliezli v pohode a uzivali si do sytosti! Takze ja davam za nasu rodinku kupalisku v Brucku palec hore!-)

    • Mike

      Super Lacike, ďakujem za spätnú väzbu, určite to ocenia aj iní, ktorí rozmýšľajú, či ísť alebo nie…

  7. Tomas

    Nie je to pre male deti, kedze je tam len jeden malinky bazenik s jednou smyklavkou. Vedla na travniku je len jeden preliezkovy domcek. Pre neplavcov je voda studena, odhadujem okolo 25 st. Bufet je o nicom, tereba si priniest vlastne jedlo a pitie.

    • Mike

      Ahoj Tomáš, ďakujem aj za takýto názor…ja sa priznám, že som tam s mojim krpcom ešte nebol…teda bol, ale to ešte nevyliezol poriadne z kočíka…takže neviem posúdiť :)

  8. Alex

    Katastrofa plné nedá sa tam zaparkovat, v rade stojíš hodinu, v bazene hlava na hlave raj pre buzny.
    posledný krát !!!!

    • critique

      hehe, panko je asi nastvany majitel (zamestnanec) nejakeho bratislavskeho obludaria (citaj kupaliska)…nejde biznis, co? holt, ludia chcu aj kvalitu nie len vela platit.
      koment je uplne mimo. chodim tam velmi casto a narvane to tam nebolo NIKDY!

  9. Snehulienka

    Dnes sme boli prvy krat v Brucku moje prekvapenie na to,ze bola sobota cca 12:30 malo ludi vyberali sme si kde si lahneme a tak si vravime mozno poobede,ale ani poobede nebol prisun ludi mega velky uplna pohoda. Osadenstvo zmiesane rakuske, ceske, slovenske :). Bazeny super ciste vyskusali sme vsetky okrem babatkoveho, zahrali sme si este ja begminton na trave :).
    Obcerstvenie no ako spravny slovak vsetko som pre rodinku zobrala :).
    V bufete mali langose no asi ich budem musiet naucit aky je spravny langos ;) ten ich velky ako lietajuci tanier a v ruke stal rovno ako svieca hm no dobre.
    Inak klasika klobaska a hranolky :( vsetko za 2€ :/,pivo nic moc a za cenu 3€ no asi si ho nabuduce muz prinesie :).
    Takze moje hodnotenie dobre neporovnatelne z nasimi kupaliskami bohuzial aj ked som zastancom
    plavania v jazere, kde mam viac volnosti tak toto kupalisko urcite budeme navstevovat :)

  10. Mária Krajčírovičová

    Aj my chodíme na kúpalisko do Brucku niekoľko rokov a naposledy sme tam boli v nedeľu 01.07.2012 a boli sme v šoku. Tak natrieskané ešte hádam nebolo, čo tam chodíme. nebolo kde zaparkovať auto. Autá boli nielen z BA, ale aj z Čiech a iného Slovenska. Pred vchodom rad – koľko ľudí von, toľko dnu. Plavecký bazén, v ktorom sa dalo vždy zaplávať, bolo plné ľudí, ale na stojáka – hlava pri hlave. Povedala som si, víkend. Skúsim to ešte raz cez týždeň a uvidím, ak sa to zopakuje, asi končím. Vadí mi to množstvo Slovákov. Sú neukáznení, hluční, v bufete sa predbiehajú. Prečo všade, kde stúpi slovenská noha, je časom všetko zdavastované? Voľakedy boli Rakušáci radi, že sme tam chodili, lebo sme im pomáhali utiahnuť náklady na prevádzku (to aj povedali) a dnes im to vadí. Stačí počúvať.
    Delfín – najkrajšie bolo za sociku, je viac ráz prerábaný odvtedy. Malý bazénik pre deti prerobili na bufet, cigáni z Tehelného poľa sa presťahovali sem.
    Kam budeme chodiť? Budem si napúšťať vaňu? :-)

  11. Nora

    Nie je to hanba, že my Slováci musíme navštevovať kúpaliská v okolitých štátoch keď sa chceme ísť okúpať trochu kultúrnejšie a v čistom udžiavanom prostredí? Prečo to nejde aj u nás , ale asi si aj sama odpoviem veď u nás nie sú peniaze na nič pretože …… Načo by sa robilo niečo aj pre ostatných veď nech sa kúpu v tom čo máme doma, alebo tí ktorí chcú trochu krajšie a čistejšie nech si cestujú.

    • Mike

      Hmm, máš v niečom pravdu, aj keď dá sa celkom fajn okúpať aj v BA a okolí. Predvčerom sme napríklad boli prvýkrát na kúpalisku Delfín v Ružovej doline a celkom sme si to užili…neskôr v júli sa chystáme aj do Veľkého Medera, aj keď to je už trochu ďalej…a ešte som počul chválu na kúpalisko Rosnička v Dúbravke…možno sa ta tiež pôjdeme pozrieť.

      • Lorenza

        Pred tyzdnom som bola na kupalisku Delfin v Bratislave a bola som velmi sklamana z neho. Najviac ma sklamalo spravanie a pocet Romov, ktori tam boli. Mala som pocit, ako keby im patrilo cele kupalisko a my sme len na navsteve u nich. Dokonca tam prevadzkuju aj bufet, no pokladnicny blok asi este nikomu nedali.
        Je skoda, ze po tejto navsteve som si povedala, ze koncim s BA kupaliskami a pri kazdej prilezitosti sa pojdem okupat do AT.
        Zial, uz ani tie AT kupaliska nie su tym, co boli pred rokmi. Teraz tam je pocut viac slovenciny ako nemciny a aj spravanie v bazenoch je viac na „slovensky“ sposob ako na rakusky. Velka skoda.

  12. kecho

    ak si dobre pamätám, tak na kase mali napísane „bis 5 Jhr.“ frei vstupné. či oni berú „5 rokov“ až do 5 rokov 11 mesiacov a 30 dní?

    • Mike

      No neviem, na oficiálnej stránke majú napísané do 6 rokov grátis…opäť sa tam ale chystáme, takže to skontrolujem ;)

  13. Ferdinand

    Že dedinka, Bruck an der Leitha je okresné mesto :)

  14. Mike

    No takto, termálne kúpalisko to určite nie je. My keď sme tam boli na začiatku júla, tak voda bola takpovediac osviežujúca…inými slovami mi to chvíľu trvalo, kým som do nej vošiel, ale následne bola výborná…;)

  15. Monika

    Zaujímala by ma teplota vody v bazénoch, nie je to skôr iba pre otužilcov alebo aj nejako prihrievajú?

  16. Mike

    Včera sme boli v Brucku opäť. Akurát sme vychytili nejakú T-Mobile akciu, takže tam bolo dosť živo – turnaj v plážovom futbale, hudba nahlas, kričiaca animátorka, a pod. Ale aj tak tam bolo super…

  17. beata

    Ahojte, my chodime na toto kupalisko uz 10 rokov, ale stale sa ho nevieme nabazit.

  18. Lucia

    Dnes som navstivila toto kupalisko a bola som maximalne spokojna uplne so vsetkym.Voda cista,upraveny travnik,wc tiez cistucke.Urcite sem budem chodit.

  19. Mike

    Aj dnes (pondelok 17.8.2009 približne o 15:00), keď som bol robiť na kúpalisku fotky, tu bolo dosť plno, počet slovenských a rakúskych áut by som odhadol tak pol na pol…:)

    Škoda, že som nemal plavky a nemohol som sa bachnúť do vody…:(

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY