Letecká doprava

RYANAIR: Onedlho iba so službou online check-in

Írska low cost letecká spoločnosť Ryanair včera potvrdila, že od pondelka 20. mája budú môcť jej pasažieri (vrátane pasažierov s malými deťmi a zapísanou batožinou) využívať výhradne možnosť online check-in a na letisku budú môcť iba odovzdať svoju batožinu. Tento krok je v súlade s plánom leteckej spoločnosti Ryanair zrušiť všetky check-in pulty na svojich 146 letiskách do 1. októbra 2009.

V rámci tejto iniciatívy spoločnosť Ryanair zruší poplatok 10 € za letiskový check-in, no pri všetkých nových rezerváciách začne vyberať poplatok 5 € za osobu a let za využitie služby online check-in (Check’N Go). Tento poplatok sa nebude týkať akciových leteniek (letenky „Zadarmo“, resp. za 1 € a 5 €), ktorých cena už bude poplatok za online check-in zahŕňať. Spoločnosť Ryanair navyše od spomínaného pondelka zavedie nový poplatok 40 € za opätovné vystavenie palubnej vstupenky. Tento poplatok zaplatí každý pasažier, ktorý sa na letisko dostaví bez vopred vytlačenej palubnej vstupenky.

V súvislosti s týmito zmenami hovorca írskeho leteckého prepravcu Stephen McNamara uviedol, že „služba web check-in spoločnosti Ryanair umožňuje pasažierom zacheckovať sa na let od 15 dní do 4 hodín pred odletom“. Cestujúci si zároveň môžu vytlačiť palubnú vstupenku alebo si ju v prípade potreby opätovne vytlačiť, a to až do 40 minút pred plánovaným časom odletu.

Okrem tejto veľkej zmeny sa mení ešte niekoľko pravidiel pri cestovaní so spoločnosťou Ryanair. Od stredy 20. mája spoločnosť prestane prijímať rezervácie leteniek pre osoby mladšie ako 16 rokov (tie budú môcť cestovať výlučne v sprievode dospelej osoby). Všetci cestujúci, vrátane dojčiat a pasažierov na domácich linkách, budú zároveň musieť cestovať s platným pasom alebo národným občianskym preukazom.

Zdroj: Ryanair moves to web check-in only on all new bookings


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

2 komentáre

  1. Mike

    hana: Where do you have this information from?

  2. hana

    New route for Ryanair: BRATISLAVA – AMSTERDAM starting end of 2009!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY