Šport a relaxVideo

Našiel sa správca ostrova Hamilton

Pred časom som uverejnil článok Hľadá sa správca ostrova, v ktorom som písal o výberovom konaní na najlepšiu prácu na svete – správcu ostrova Hamilton vo Veľkej koralovej bariére v Austrálii na šesť mesiacov, s celkovým platom približne 75 000 €. Dnes už vieme výsledky výberového konania. Prácu snov získal 34-ročný Ben Southall z Veľkej Británie.

Víťaza súťaže o prácu snov dnes na ostrove Hamilton vyhlásila premiérka austrálskeho štátu Queensland Anna Bligh. Ben Southall obstál najlepšie v súťaži, ktorej sa zúčastnilo viac ako 34 000 ľudí. Do užšieho výberu postúpilo 16 kandidátov z 15 krajín sveta, ktorí strávili štyri dni na ostrove.

Ben Southall, budúci správca ostrova Hamilton, pochádza z mesta Petersfield v anglickom Hampshire. V minulosti pracoval ako turistický sprievodca v Afrike a projektový manažér charitatívnych podujatí vo Veľkej Británii. Vo svojom voľnom čase sa Ben organizuje hudobný festival, behá maratóny a venuje sa lozeniu.

Ben plánuje vziať so sebou na ostrov aj svoju kanadskú priateľku Bre, ktorá by mu mala pomáhať v objavovaní ostrovov Veľkej koralovej bariéry. Svojej správcovskej funkcie sa zhostí 1. júla. Okrem spomínaného platu bude Benovi hradené ubytovanie na ostrove a letenky. Jeho hlavnou povinnosťou bude objavovať ostrovy Veľkej koralovej bariéry a pravidelne o svojich zážitkoch informovať médiá a ľudí na celom svete prostredníctvom blogu.

Súťaž bola vypísaná na začiatku januára a okamžite vyvolala vo svete senzáciu. Jej hlavným cieľom bolo podporiť cestovný ruch v austrálskom štáte Queensland, čo sa organizátorom určite podarilo. Do dnešného dňa získala súťaž bezplatnú publicitu vo svete v hodnote približne 110 miliónov austrálskych dolárov. Pri štarte súťaže boli jej odhadované náklady 1,7 milióna AUD. Bližšie informácie o celej súťaži nájdete na stránke www.islandreefjob.com a v oficiálnej tlačovej správe.

 

V článku bola použitá fotografia od užívateľa Eastop na www.sxc.hu.

Booking.com
LACNÉ UBYTOVANIE NA BOOKING.COM

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Komentáre: 1

  1. okuin

    Typek ma stastie, drzim mu palce a zavidim :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET