Cestujeme po SlovenskuTestujeme

TESTUJEME: Múzeum moderného umenia Danubiana

Neďaleko Bratislavy sa nachádza jedno z najmladších európskych múzeí moderného umenia – Danubiana. Na rozhraní Slovenska, Maďarska a Rakúska bolo otvorené 9. septembra 2000 ako výsledok iniciatívy a nadšenia galeristu Dr. Vincenta Polakoviča. Finančne na otvorenie múzea prispel holandský zberateľ a podporovateľ umenia Gerard H. Meulensteen.

Múzeum Danubiana pozostáva z veľkých sál na prízemí a na poschodí, v ktorých sa striedajú prehliadky popredných svetových umelcov. Súčasťou múzea je aj Art Shop s bohatým výberom umeleckých publikácií, suvenírov a katalógov a Art Café. Okolo múzea Danubiana sa na ploche 8 000 m2 rozprestiera park, v ktorom sú prezentované veľkorozmerné sochárske diela.

Vstupné do múzea Danubiana je 4 € pre dospelú osobu, študenti zaplatia polovicu – 2 €, vstupné pre rodinu predstavuje 10 €. Pred múzeom sa nachádza bezplatné parkovisko vyhradené pre návštevníkov.

Zopár fotiek z našej návštevy múzea Danubiana:

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Komentáre: 1

  1. Marian

    hm, o tomto som ani nevedel, velmi zaujimava budova z hladiska architektury. urcite by stala za navstevu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.


CESTUJTE VLAKOM PO CELEJ EURÓPE ZA NAJLEPŠIE CENY