Cestujeme po sveteŠport a relaxTestujeme

TESTUJEME: The Crete Golf Club

Počas tohtoročnej dovolenky som sa konečne dostal na prvé zahraničné golfové ihrisko (ak nerátam moje domovské ihrisko v Dunakiliti), konkrétne na tuším to jediné na gréckom ostrove Kréta. Ihrisko na mňa a na mojich spoluhráčov (priateľka Janka, mama a brat s priateľkou) urobilo veľmi dobrý dojem, a preto „neprehlúpim“ a predstavím ho aj vám.

Doprava

The Crete Golf Club sa nachádza približne 24 kilometrov od mesta Heraklion a 7 kilometrov južne od vyhľadávaného letoviska Hersonissos. Z Heraklionu nie je ťažké sa sem dostať, treba sa len napojiť na „Novú národnú cestu“ E75, smer Agios Nikolaos. Cesta trvá asi 30 minút a je dobre značená ceduľami GOLF.

Vybavenie a zázemie

Krétsky golfový klub poskytuje všetkým golfistom širokú paletu služieb. Pokojne si môžete prísť zahrať takmer úplne nevybavení, iba s rukavičkou a zopár týčkami. Všetko potrebné vybavíte v club house, v ktorom nájdete pro-shop, požičovňu vybavenia, snack bar, sprchy, prezliekárne, príjemnú terasu s výhľadom na green jamky číslo 18, a tiež VIP salónik. Musím sa priznať, že doteraz som sa na používanie elektrických vozíkov pri golfe pozeral tak trochu s dešpektom, no na Kréte som názor zmenil. A preto vám vrelo odporúčam obetovať pár eur navyše a prenajať si elektrický vozík, nakoľko ihrisko sa rozprestiera na kopci a je fyzicky veľmi náročné, najmä ak zoberieme do úvahy horúce grécke počasie (a okrem toho je šoférovanie veľká sranda). Ak si teda chcete hru poriadne užiť, dajte na moje slová…;-)

Čo sa týka tréningových plôch, golfový areál na Kréte ponúka 300 yardový (cca. 275 metrov) driving range so 41 krytými odpaliskami, 2 putting greeny a plochu na trénovanie krátkej hry. Golfová akadémia ponúka hodiny pre jednotlivcov a skupiny a tiež udržiavacie lekcie na ihrisku.

Ihrisko

The Crete Golf Club - jamka č. 18The Crete Golf Club je prvé 18-jamkové ihrisko na Kréte. Mne sa bohužial podarilo odohrať iba prvých deväť jamiek, no aj to bol nádherný zážitok. Na každej jamke sa môžete kochať krásnymi pohľadmi na okolitú krajinu, dovidieť odtiaľto dokonca až na more. Nakoľko sa ihrisko nachádza v kopcoch, prirodzenou nástrahou je občasný závan vetra, ktorý sa dokáže nepríjemne pohrať s vašimi odpalmi. Ihrisko vyžaduje istú dávku presnosti, no fairwaye sú celkom široké a pokým vám rana neujde úplne doprava alebo doľava, malo by sa vám podariť zostať v medziach autu. Podľa informácii na webstránke je maximálny HCP 36, nás sa však na hendikep nikto nepýtal.

Terasovitá jamka číslo 1 je par 4 a treba si dať pozor na rozsiahly banker na ľavej strane. Na tretej jamke sa tešte na nádherný výhľad z odpaliska (viď obrázok), no dávajte si pozor na vyššie spomenutý vietor (ja som na tejto jamke stratil tri loptičky).

Jamka číslo 4 smeruje dole z kopca a zatáča sa doľava. Pri žltom a bielom odpalisku jamky číslo 5 sa nachádzajú čisté, upravené toalety, jedno z príjemných prekvapení tohto ihriska. Táto jamka je par 5 a má tvar písmena L. Časť jamky za „odbočkou“ je tiež dole z kopca.

The Crete Golf Club - jamka č. 6Jamka číslo 6 je asi najpamätnejšia zo všetkých jamiek. Ihneď za najkratším (červeným) odpaliskom sa začína prudký zráz (viď obrázok), ktorý musíte prekonať, inak sa môžete s vašou loptičkou rozlúčiť. Ak sa vám však predsa nepodarí kaňon zdolať, môžete si novú jamku dropnúť na druhej strane kaňonu niekoľko metrov od greenu.

Spomínaný kaňon sa tiahne aj naprieč jamkou číslo 7 (podľa HCP najťažšia jamka ihriska), tu však za priepasťou nenájdete green, ale ešte dobrých 200 metrov jamky do kopca. Aj táto jamka má na druhej strane kaňonu dropovaciu zónu. Ak by ste hľadali červené odpalisko, nájdete ho tiež až na druhej strane priepasti.

Jamka číslo 8 sa vyznačuje tiahlym bankrom na ľavej strane a tiež hlbokým bankrom priamo pri greene (viď obrázok). Deviatou jamkou sa vrátite ku club house-u, kde si môžete vychutnať zaslúžené občerstvenie v príjemných kreslách na terase.

The Crete Golf Club - jamka č. 8Ceny

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že golf na Kréte bude finančne náročný, no vychádza lacnejšie, než v niektorých golfových kluboch na Slovensku. Hra na 9 jamkách vás vyjde na 39 €, kompletné 18-jamkové ihrisko si môžete prejsť za 67 €. Študenti do 25 rokov majú na 18-jamkové feečko zľavu a hra ich tak vyjde na 42 €. Pri hre na 9 jamkách si od vás za požičanie elektrického vozíka vypýtajú 15 €, za požičanie kompletného bagu zaplatíte 8 €.

Zhrnutie

Golf na Kréte bude asi ešte dlho patriť k najkrajším zážitkom v mojom živote. Ak sa aj vy rozhodnete dopriať si počas dovolenky na Kréte športové rozptýlenie, v The Crete Golf Club vás čaká príjemná hra, ktorá si však vyžaduje istú dávku presnosti a zodpovedný výber palice pri každom údere. A nezabudnite si čiapku a opaľovací krém, naozaj tam pečie…:)


Kontakt a odkazy

The Crete Golf Club
P. O Box 106
70014 Hersonissos Crete

Tel: +30 28 970 26 000
Email: info@crete-golf.gr

Úvodná fotka: The Crete Golf Club

Lacné ubytovanie na Kréte si môžete vyhľadať na stránke booking.com.


UŠETRITE PRI CESTOVANÍ VLAKOM VĎAKA TRAINLINE

Články autora:

(ne)Prekvapivo milujem cestovanie, predovšetkým lietanie, lietadlá akéhokoľvek druhu a kvalitné hotely. Pracujem ako prekladateľ, no baví ma aj online marketing a po večeroch si tu vypisujem články o cestovaní. Prajem hladké čítanie...;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

ClaimCloud - Kompenzácia za zrušený let
CLAIMCLOUD - KOMPENZÁCIA ZA ZRUŠENÝ LET